Енциклопедія корупції: невідомий Київ. Частина 7.

09 червня 2021, 12:48
Власник сторінки
0
16

Велика комунальна корупція в дії


Комунальні тендери – це нескінченні жнива, під час яких спритні комунальні чиновники та посадовці, завдяки всіляким корупційним схемам, збирають врожай з десятків та сотень мільйонів бюджетних гривень.

Зокрема відбувається це шляхом забезпеченням переважної можливості перемагати, під час проведення  державних тендерів «улюбленим» приватним компаніям. Так, у більшості комунальних підприємств є «свої» приватні компанії, які з ріку у рік, перемагають на комунальних тендерах, навіть тоді, коли вони пропонують ціну вищу, ніж компанії-конкуренти. 

Наведемо приклади укладення тендерних договорів через систему Prozorro.

Комунальне підприємство  «Київський метрополітен»» проголосило переможцем  на дванадцяти тендерах компанію "Київметробуд".  Загальна  сума переможених тендерів складає  6 мільярдів  476 мільйонів 254 тисячі 073 гривні та 43 копійки бюджетних коштів.

Приватне підприємство "Київшляхбуд" є  переможцем  дев’яносто трьох тендерів  проведених Комунальною корпорацію "Київавтодор" на загальну суму в 3 мільярди  345  мільйонів 436  тисяч 577 гривень та 99  копійок.
У цьому ж "Київавтодорі",  ТОВ "Автомагістраль-Південь"  перемогло у десяти тендерах на загальну суму в 2 мільярди 471 мільйон 087 тисяча 158 гривень та 84 копійки, бюджетних коштів.

Комунальники з "Київміськсвітло" підписали на 2 мільярди 190 мільйонів гривень тендерних договорів з приватними компаніями. Серед компаній-переможців є компанії, які з року в рік виграють тендери на десятки та сотні мільйонів гривень.

Приватна компанія «ЕКО-БУД-ТРЕЙД» підписала низку тендерних договорів на 7 мільярдів 900 мільйонів бюджетних гривень, з них  на  7 мільярдів 200  мільйонів гривен  укладено договорів  з комунальним підприємством  "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд  м. Києва" (і тільки на 1 мільярд 600 мільйонів бюджетних гривень, екобудтрейдівцями, укладено договорів через систему Prozorro).

І таке інше. 

Це - Велика Комунальна Корупція. 

Кожен рік, мільярди бюджетних коштів безмежними та широкими ріками течуть на рахунки ділових партнерів комунальних підприємців.

Приватні компанії, постійні переможці багатомільйонних бюджетних тендерів,  для комунальної корупційної спільноти  є золотим фондом, що годує видатних та почесних корупціонерів – міських депутатів та чиновників. Бюджет Києва забезпечує статки комунальних Ротшильдів та Рокфелерів. 

Розкішні маєтки у закритих котеджних містечках під Києвом;  нерухомість у елітних житлових комплексах та дорогі авто марок Mercedes, Tesla і Lexus, оформлені на батьків та тіщ; закордонна нерухомість, що оформлена на офшори;  багаточисельні земельні ділянки оформленні на довірених осіб; таємні рахунки у швейцарських банках; морські яхти; відпочинок на модних фешенебельних курортах на Лазурному березі, у Дубаях, на Сейшельських островах та у Куршавелі; рідкісний  антикваріат та картини всесвітньо відомих художників; колекції ексклюзивних брендових годинників Patek Philippe, Vacheron Constantin та Rolex; коштовні прикраси для дружин від Tiffany&Co  та  Cartier; навчання у кращих навчальних закладах світу для своїх діточок  і  взагалі, все це гламурне та неосяжне красиве життя – звідси, з київського бюджету, який комунальні комерсанти використовують, як домашній бюджет та власний гаманець.

Це таке життя, коли до самого себе заздрощі хапають!!!



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.