Київські вчителі будуть вести уроки в лицьових щитках: за чий рахунок?

23 вересня 2020, 18:21
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
22
Київські вчителі будуть вести уроки в лицьових щитках: за чий рахунок?

Після нещодавного поновлення карантинного зонування столиця залишається в "помаранчевій" зоні. Школи працюють як очно, так і в змішаній очно-дистанційній формі.

Вчителям рекомендують вести уроки в лицьових щитках: заступник голови КМДА Ганна Старостенко повідомила, що їх закуповує київський освітній профспілка. А регламент роботи уточнюється для кожної школи.

"У місті є як маленькі за кількістю учнів школи, так і великі. І в залежності від цього в кожному закладі діють свої регламенти. Наприклад, якщо вчитель на самоізоляції, а клас працює, то діти приходять в клас і дивляться відео з учителем", - сказала чиновниця.

Також Старостенко заявила, що місто купило дезінфікуючі засоби для шкіл на 33 млн грн і розглядає питання про тестування вчителів на COVID-19. За її словами, в столиці розроблені єдині стандарти викладання, щоб виключити ситуації, коли один учитель витратив 5 хвилин і відправив учням завдання в чат, а другий відпрацював 8 годин по відеозв'язку.

Чиновниця закликала батьків відповідально ставитися до здоров'я дітей: вимірювати температуру і залишати вдома при ознаках застуди. З собою учневі рекомендується мати антисептик, в середній і старшій школах - носити маску.

Правда, як зізнаються самі школярі, не всі дотримуються цього правила: деякі учні ігнорують маски на перервах, не кожен учитель залишається в масці весь урок, періодично стягуючи її, щоб "подихати". Чи будуть вони носити громіздкі і задушливі пластикові щитки? Питання залишається відкритим.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: школа,школы,школьники,учеба,обучение,пандемия,карантин,маски
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.