Невловимі виконавці

17 січня 2024, 13:30
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
68
Невловимі виконавці

На жаль, виконавці займалися лише тими справами, які були вигідні.

Суд вирішив поновити на посаді начальницю департаменту Мін'юсту, яку звільнили через те, що знайшли у неї російський паспорт. А що в Мін'юсті жінка курирувала? Виконавчу службу!

Якось багато років тому, один поліцейський по секрету розповідав мені, що чекає на призначення у виконавчу службу. І пояснив, що потрапити туди у них вважається дуже престижним та грошовим. Я його тоді не зовсім зрозумів.

Але за десяток років я зіткнувся з цією службою. Коли протягом кількох років намагався притиснути одного шахрая, який обдурив масу громадян. Були й судові рішення, які ця служба надто недбало виконувала. А шахрай обдурив ще багато громадян, його родина виїхала за кордон, а сам він зник. Ось такий був результат діяльності виконавчої служби.

Нині його шукають поліція та СБУ. Поки що знайти не можуть, хоча він, за їхніми даними, кордон не перетинав. І кажуть шукачі, що от якби своєчасно шукала виконавча служба... А шахрай той, якого не можуть знайти, сам колишній поліцейський, якого звільнили...

А чим займається шановна виконавча служба? Мені нещодавно одна керуюча ОСББ із обуренням розповіла, що виконавці не беруть у провадження справи із заборгованостей із квартплати на десятки тисяч гривень. Закрилися за високим парканом. Усім кажуть – війна у нас. Так і у нас війна!

На жаль, виконавці займалися лише тими справами, які були вигідні. На яких можна було б заробити. Або навпаки, вивести когось із-під відповідальності. Що також не безкоштовно. Таких справ вистачало, щоб і жити безбідно, і почувати себе в спокої. Невигідними справами навпаки - принципово не займалися. Зовсім. Усі пільги поліцейських зберігалися, а надавався ще й захист Мін'юсту, якому вони у своїй діяльності підкорялися.

Ось їхню начальницю з Мін'юсту раптом звільнили за російський паспорт. Мін'юст сам заявив, що судитиметься. З ким? Із собою?

Вся стара система наскрізь прогнила. Вже запах неможливо терпіти, а змінювати її поступово, як бачимо, неможливо. Та й немає політичної волі. Знову ж таки, як і з суддями. Поки не відрубати руки тому, хто бере телефон, щоб дати потрібну команду, так і продовжуватиметься.

А ми можемо говорити про реформи та демократизацію суспільства. Знову пусті слова?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.