Фейки рашки про ЗСУ

08 листопада 2023, 11:08
Власник сторінки
0
18

.

«Залужний визнав провал контрнаступу», – так російські ЗМІ відреагували на статтю головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного для зарубіжних медіа. Посилаючись на окремі цитати Залужного, прокремлівські медіа заявили, що український воєначальник визнав «провал української армії» на полі бою і нібито анонсував «неминучу капітуляцію» України в російській війні.

Головнокомандувач ЗСУ не робив заяв про «провал української армії» у війні проти рф. Валерій Залужний сказав, що рф, маючи перевагу в ресурсах, не змогла реалізувати плани свого генштабу, а Україна змогла відвоювати значну частину своїх територій. Для уникнення затягування війни та її переходу у позиційну форму Залужний назвав п’ять пріоритетних напрямів розвитку України.

Дезінформація про «визнання» Валерієм Залужним «провалу» Збройних сил України у боротьбі проти російських окупантів базується на колонці Головнокомандувача ЗСУ для британського видання The Economist. Інтерв’ю Валерія Залужного вмить  стало найважливішою темою для пропагандистських ЗМІ.

Залужний не заявляв ні про який «провал» чи «глухий кут» української армії – це фейк російських ЗМІ. Навпаки, Залужний підкреслив, що українці практично показали готовність «покласти душу й тіло за свою свободу». Україна не лише зупинила вторгнення набагато сильнішої Росії, а й звільнила значну частину своєї території, зазначив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ пише, що армія окупантів, маючи «стратегічну перевагу в військовому, економічному, людському, природно-ресурсному та науковому потенціалі та порівняно належних умовах для його реалізації, досі не здатна повною мірою реалізувати задуми російського генерального штабу». На сьогодні, наголошує Залужний, обмежена в ресурсах Україна досягла паритету в силах з Росією – у повітрі, мінно-вибухових загородженнях, контрбатарейній та радіоелектронній боротьбі, створенні резервів.

Однак при цьому Залужний назвав п’ять пріоритетних напрямів, які допоможуть зберегти ініціативу української армії перед окупантами. Для уникнення переходу війни в позиційну форму, вважає Залужний, Україні насамперед необхідно:

• домогтися переваги у повітрі;

• пробивати мінні загородження у глибину;

• підвищити ефективність контрбатарейної та радіоелектронної боротьби;

• створити та підготувати необхідні резерви;

• нарощувати можливості радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Додатково головнокомандувач ЗСУ наголосив на важливості підвищення ефективності командування українськими військами за рахунок широкого використання сучасних інформаційних технологій у системі управління. Такі технології, пише Залужний, дадуть змогу випереджати супротивника у питаннях ситуаційної обізнаності та швидше приймати рішення в умовах позиційної війни.

Також Залужний наголосив на необхідності підвищення рівня логістичного забезпечення сил оборони держави. Очільник ЗСУ зазначив, що російська війна актуалізувала «практично забуті концепції, такі як накопичення запасів ракет та боєприпасів, інших матеріально-технічних засобів». Основними шляхами вирішення логістичних проблем для України Залужний назвав:

• розвиток і нарощування здатності української оборонної промисловості;

• створення та розвиток в Україні асиметричного арсеналу озброєння і військової техніки;

• створення, виробництво і розгортання нової ракетної техніки.

Залужний підкреслив, що ситуація «диктує необхідність пошуку нових і нетривіальних підходів до порушення військового паритету із противником». Вихід полягає у залученні нових військових та інформаційних технологій, –резюмував головнокомандувач ЗСУ.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.