«Довіряй, але перевіряй! Про чергову спробу рашистів посяти паніку…»

22 серпня 2023, 11:29
Власник сторінки
0
5

.


Днями мережею поширена чергова фейкова інформація, що президент держави-агресора начебто ухвалив рішення підірвати Запорізьку АЕС.

На жаль низка вітчизняних ЗМІ підхопили дану «інформацію» посилаючись на російські анонімні телеграм-канали, які анонсували плани кремля підірвати Запорізьку АЕС вже у серпні-вересні п.р.

Однак за інформацією офіційних джерел України жодних підстав так вважати на даний час не існує.

Російська пропаганда часто використовує «анонімні джерела» в інформаційній війні проти України, зокрема, з метою маніпулювання українцями і поширення панічних настроїв  у суспільстві. Крім цього, це робиться також для зриву активних дій нашими ЗСУ.

Обурює інше, а саме реакція окремих вітчизняних ЗМІ, які бездумно та безпідставно поширюють подібні фейкові вкиди, фактично «працюючи на руку» роспропаганді. Тому задача наших ЗМІ не сліпо передруковувати, а й перевіряти будь-яку інформацію, зважаючи на можливі негативні наслідки у майбутньому.

Слава Україні та нашим захисникам!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.