«Бойовий повітряний потенціал України»

19 травня 2023, 10:14
Власник сторінки
0
19

.

Нещодавно Президент України з офіційним візитом відвідав ряд країн Європейського Союзу.

Вказані візити зумовлені стійким баченням Верховного Головнокомандувача у потребах західних зразків озброєння, перед початком українського контрнаступу.

І це справді принесло значні результати, адже багато лідерів Західних країн заявили про збільшення обсягів військової допомоги, яку вони нададуть Україні найближчим часом.

Так, Прем'єр-міністр Великої Британії , під час зустрічі з Прем'єр-міністром Нідерландів , в рамках саміту Ради Європи в Ісландії домовилися про роботу над створенням міжнародної коаліції з метою закупівлі винищувачів
F-16 для України. Про це повідомляє 
 з посиланням на заяву британського уряду.

«Прем'єр-міністр Сунак і прем'єр-міністр Рютте домовилися, що вони працюватимуть над створенням міжнародної коаліції для забезпечення України бойовим повітряним потенціалом, надаючи підтримку в усьому, від навчання українських пілотів до закупівлі винищувачів F-16».

Крім цього, Президент України Володимир Зеленський заявив, що міжнародні візити принесуть Україні більше систем Patriot, IRIS-T, Crotale, Hawk, NASAMS.

«Працюємо постійно над візитами, які принесуть ще можливостей, ще систем Patriot, IRIS-T, Crotale, Hawk, NASAMS. Знов і знов дякую і всім нашим партнерам у світі, хто допоміг нашій державі з відповідними системами захисту неба», – зазначив Президент.

Він додав, що міжнародна допомога вартує багато «часу, енергії, аргументів, зустрічей, інформаційної роботи», але це дозволило Україні збудувати міцну систему ППО.

Країни Європейського Союзу та США будуть і надалі допомагати у фінансових та військових питаннях, які необхідні Україні для перемоги над російською федерацією.

Адже ми боремося за весь цивілізований світ, за цінності, які притаманні цивілізованим людям, за нашу Батьківщину.

Слава Україні!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.