«росія-це синонім слова «фейк»

01 травня 2023, 09:07
Власник сторінки
0
32

.

Зовнішньополітична служба Євросоюзу опублікувала доповідь про дезінформацію та маніпуляцію фактами у світовому інформаційному просторі в 2022 році, в якій назвала росію головною країною-дезінформатором року. На думку відомства, війна росії в Україні стала головною темою інформаційних атак, причому в 60 випадках зі 100 їхньою метою було виправдання російського вторгнення.

Другою метою інформаційних атак Росії стала дискредитація Європейського союзу та країн, що входять до нього, вказано в документі.

Офіційний представник ЄС із зовнішньополітичних питань Пітер Стано підтвердив, що більшість випадків дезінформації про Євросоюз виходять із Росії або від повʼязаних із нею агентів. У доповіді наголошується, що фейки поширюються офіційними дипломатичними каналами, державними ЗМІ, які ведуть мовлення як на російську, так і на зарубіжну аудиторію, а також прокремлівськими каналами в інтернеті, чиї звʼязки з російським урядом безпосередньо не позначені, але які можуть отримувати фінансування з Москви.

Зокрема, російська пропаганда намагається представити Україну як «нацистську» державу, звинувачувати її в «геноциді» та вбивствах власних громадян, поширювати фейки про наявність там біолабораторій США, які нібито розробляють біологічну зброю, спрямовану на «російську ДНК», та звʼязки українських «неонацистів» із іноземними розвідками. У доповіді наголошується, що таку дезінформацію із кремлівських джерел також активно поширюють державні ЗМІ Китаю. Загалом така дезінформація була виявлена у повідомленнях щонайменше 30 мовами, у тому числі 16 європейськими.

І поки росіяни поширюють «фейкові» новини про свою велич та міць, нам, українцям, залишається лише клаптик за клаптиком відвойовувати кожен сантиметр нашої землі.

Віримо в ЗСУ, віримо в кожного українця, віримо в Перемогу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.