«Неухильне дотримання Україною міжнародних конвенцій»

12 квітня 2023, 12:07
Власник сторінки
0
11

.


Після початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України гостро постало питання дотримання всіх міжнародних конвенцій, які регулюють умови ведення не тільки бойових дій, а й поводження з військовополоненими країни-агресора.

Контроль та нагляд за дотриманням вказаних норм міжнародного права в Україні здійснює Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Нещодавно український Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив про умови утримання російських військовополонених в одному з таборів, у відповідь на доповідь щодо поводження з військовополоненими, яку оприлюднила Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні.

Зокрема, перевірялися умови утримання російських військовослужбовців, їх харчування, наявність медичного забезпечення та дотримання інших прав, гарантованих Женевськими конвенціями.

Встановлено, що російські військовополонені утримуються відповідно до вимог Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Температурний режим у приміщеннях та розпорядок дня відповідає всім вимогам конвенції. Військовополонені мають право на зв'язок з рідними шляхом періодичних (по черзі) телефонних дзвінків, а також мають право на працю. Харчування здійснюється за загальновійськовою розкладкою продуктів.

Дмитро Лубінець наголошує, Україна дотримується Женевських конвенцій, міжнародного права й  відкрита для міжнародних організацій.

В Україні, на відміну від росії, на першому місці завжди стоїть людське життя. І не важливо чи це громадянин, чи особа іноземної країни, чи навіть військовополонений.

Ми є Європейською державою із європейськими цінностями.

І тому Перемога буде за нами, адже добро завжди перемагає зло!

Віримо в Сили оборони України, віримо в кожного українця, віримо в якнайшвидшу Перемогу!

Слава Україні!

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.