«росія – це один суцільний «фейк»

03 квітня 2023, 08:34
Власник сторінки
0
25

.

Роспропаганда активно поширює новину про перехоплення першої керованої ракети GLSDB.

Так, у міністерстві Сергія Шойгу заявили про першу «збиту» бомбу GLSDB. Його РФ «знищила» разом із 18-ма реактивними снарядами РСЗВ HIMARS.

«Засобами протиповітряної оборони за добу перехоплено вісімнадцять реактивних снарядів системи залпового вогню «HIMARS» та один керований реактивний снаряд «GLSDB», – заявили в Міноборони РФ.

Пропагандисти не пасуть задніх. Вони проводять роз'яснювальну роботу із внутрішнім споживачем на тему бомби GLSDB. За їхніми словами, це снаряд, який російська ППО збила до його прибуття до України.

 

Насправді

 

Ракети GLSDB ще не стоять на озброєнні в США американська адміністрація замовляє це озброєння для України у виробника — Boeing та Saab, а не передає з наявних запасів Збройних сил США.

Пакет військової допомоги Сполучених Штатів Україні був оголошений 3 лютого 2023 року, а виробити першу партію ракет GLSDB, за оцінками західних аналітиків, зможуть за дев’ять місяців

Проте роспропагандистам на чолі з мінвбивства рф відсутність даних ракет в України не заважає їх «перехоплювати» і вихвалятись вигаданими перемогами.

Віримо в Сили оборони України, віримо в Перемогу України!

Слава Україні!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.