Крим-це Україна

17 березня 2023, 08:33
Власник сторінки
0
21
Крим-це Україна

.


До повномасштабної війни Україна дуже обережно висловлювалася щодо повернення окупованого росією Криму, розглядаючи виключно дипломатичний шлях. Після 24 лютого підхід змінився: не лише в Україні, а й на Заході тепер серйозно говорять про військовий сценарій вирішення питання. Називаючи різні терміни та варіанти деокупації півострова, політики та експерти єдині у думці, що саме в Криму буде поставлено крапку у війні. Поки росія зберігає контроль над своїм головним територіальним «трофеєм», перетворюючи його на військову базу, Україна відчуватиме загрозу, а рф – свою безкарність за агресію.

«Шлях до визволення Криму лежить через Мелітополь» – Залужний

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю «The Economist» говорив, що для звільнення Криму Україні потрібно подолати 84 км до окупованого Мелітополя (Запорізька область). Звільнення цього міста дало б українській армії повний контроль над сухопутним коридором.

«З Мелітополя ми вже можемо вести вогонь по Кримському перешийку, тими ж HIMARS тощо», – зазначив він.

Американський генерал у відставці Бен Ходжес в інтервю інформаційному виданню «Голос Америки» озвучив свій прогноз, що Україна увійде до Криму вже влітку 2023-го. Голова військової розвідки Кирило Буданов такий самий результат прогнозує, трохи раніше – навесні цього року.

Насправді, Сили оборони України мають величезний військовий та моральний потенціал, який допоможе дати гідну відсіч росії та звільнити всі окуповані території, включаючи АР Крим.

І це стане кінцем правління російського диктатора, адже він розпочав загарбницьку війну з метою повного контролю над Україною, а вийде так, що Україна беззаперечно повернеться до кордонів, які були станом на 1991 рік.

Слава Україні і всій українській нації!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.