Інформаційна гігієна – запорука успіху ЗСУ

17 січня 2023, 11:00
Власник сторінки
0
23
Інформаційна гігієна – запорука успіху ЗСУ

.

До Бахмута та Соледара зараз прикута увага не тільки України, а й усього світу. У цих містах тривають найжорстокіші бої. Наші військові стримують ворога усіма силами та високою ціною.

І саме в цей надскладний час, ворог активізував інформаційно-психологічні операції маніпулюючи т.зв. «захопленням» Соледару.

Представники країни-агресора навіть створили фейкові сторінки в соціальних мережах 46 бригади ДШВ ЗСУ, які зараз ефективно та героїчно тримають оборону міста.

Саме на цих фейкових акаунтах почала розганятися «зрада», поширення дезінформації про відступ українських військових                      з позицій і т.д.

«На фейкове джерело повелося навіть американське видання CNN, яке сьогодні розповіло про «організований відступ» з Соледара, взявши звідти інформацію. Це могло статися через незнання журналістами усіх небезпек користування інтерет-месенджера Telegram. Або ж хтось навмисно порекомендував журналістам цей канал. За останньою інформацією Генштабу ЗСУ бої за Соледар ще тривають!» - пише одне з інформаційних видань.   

Про складну ситуацію в Соледарі повідомив і військовий на з позивним «Мадяр», командир взводу другої штурмової роти при 28 ОМБР ЗСУ.

Офіційна відповідь Міноборони не забарилася. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр написала у своєму Telegram-каналі:

— Зараз чимало людей намагаються використати високий інтерес до теми боїв за Соледар і встигнути заробити на ній популярність або гроші.

Я нагадую, що публічне оприлюднення інформації про рух, переміщення, розташування наших військ на кшталт «взяли місто під контроль, залишили місто, знаходяться у певній частині міста, відійшли з певної у таку» тощо є (ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

За її словами, ця інформація оприлюднюється у відкритому доступі виключно Генштабом або Міноборони, або іншими уповноваженими державними органами.

— Якщо хтось несанкціоновано оприлюднює інформацію про те, куди зайшли наші війська, звідки перемістились, де фізично знаходяться — це працює на ворога і шкодить нашим оборонцям, — наголосила Маляр.

Але, окрім цього: «Є гарні новини з частини населених пунктів, з яких вони пробували обходити Соледар, в частині якого тривають інтенсивні стрілкові бої. Відбувається «артбатл». Війську ЗСУ вдалося відтиснути ворога, і він був вимушений відступити», - розповідає один з військових, який має відношення до оборони міста.

Нашим хлопцям, незважаючи на складну ситуацію, навіть вдається ходити в контрнаступи, звільняючи населені пункти від навали окупантів.

Друзі, дотримуйтесь інформаційної гігієни та не ведіться на «фейкові вкиди» російської федерації, довіряйте лише офіційним представникам, які наділені повноваженнями робити будь-які заяви з приводу війни.

Адже ворог не лише знаходиться безпосередньо на лінії зіткнення, а й прагне розхитати та деморалізувати нас на інформаційному фронті.

Віримо в Збройні сили України! Разом до Перемоги!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.