ПТСР – війна, як привід для широкого продажу пігулок

07 липня 2022, 09:24
Власник сторінки
Писатель-публицист
0
69
ПТСР – війна, як привід для широкого продажу пігулок

Сьогодні ярлик ПТСР поспішають навісити і на військових, і на цивільних. На будь-кого, хто реагує на вкрай нерадісні події війни.

Сьогодні ПТСР намагаються діагностувати не лише у тих, хто брав участь у бойових діях. Цей ярлик поспішають навісити і на військових, і на цивільних. На будь-кого, хто реагує на вкрай нерадісні події війни.

НАВІЩО?

Мільйони людей, які проявляють цілком природну реакцію на нещастя, тепер матимуть діагноз психічного розладу.

Але що таке ПТСР насправді?

Бойовий стрес згадується з дуже давніх часів. Жахи війни бувають нестерпні для солдатів і цивільних, що опинилися в зоні активних боїв. Наслідки такої дії називали «бойове стомлення», «військовий невроз», «слабкість солдата».

Сьогодні військова служба – це виснажливі бойові завдання, постійна напруга понад норму, тривала розлука з близькими. Психологічні проблеми без сумнівів можуть проявлятися в крайньому ступені. АЛЕ якщо солдат або цивільний звернуться по допомогу, то найімовірніше опиняться у психіатра, де гарантовано отримають ярлик психічного розладу, який неможливо підтвердити аналізом крові, рентгеном, МРТ або будь-яким іншим медичним шляхом.

Наукова основа тут відсутня повністю і з цієї причини будь-яке психіатричне лікування ґрунтоване на припущеннях і є експериментом, що не заважає роздавати ярлик «психічно хворих» сотням тисяч чоловіків і жінок у військовій формі. Мета цього – підсадити їх на вбивчі коктейлі з психотропних препаратів.

Армія США одна з перших прийняла на себе цей підступний удар. Сьогодні Пентагон витрачає ДВА мільярди доларів щороку на безконтрольні дії у сфері психічного здоров'я своїх солдатів. Витрати Адміністрації у справах ветеранів на підтримку цієї божевільної наркотизації роздулися від ТРЬОХ мільярдів в 2007 році до СЕМИ мільярдів в 2014. При цьому ніяких доказів для своїх «психічних розладів» психіатрія так і не знайшла навіть під мікроскопом.

Яскрава ілюстрація психіатричного підходу якраз в діагнозі «посттравматичний стресовий розлад» або ПТСР. Його придумали простим шляхом. Нерадісні, але природні для людей реакції на стресові або гнітючі ситуації були зібрані в купу і, без яких-небудь доказів, проголошені «психічним розладом, що вимагає лікування».

Цей трюк став приносити чималі гроші, і в 1980 році комісія психіатрів включила ПТСР в «Керівництво по діагностиці і статистиці психічних розладів». У цьому талмуді, відомому як «біблія Американської психіатричної асоціації для виписування рахунків», 943 сторінки з такими ж придуманими і прийнятими простим голосуванням «захворюваннями».

Включення в нього «посттравматичного стресового розладу» дало психіатрії ще одну можливість для виставлення мільйонних рахунків державним і приватним страховим компаніям на лікування ПТСР.

Коли причини і позбавлення невідомі, лікування легко можна зробити довгим і дуже дорогим. Індустрія діагностування ПТСР пожирає величезні суми бюджету, знищуючи життя людей. У 2005 році 274 мільйони доларів (13% усіх витрат) були спрямовані Адміністрації у справах ветеранів США на лікування ПТСР. Майже уся сума йде в розпухаючі кишені психіатрично-фармацевтичної індустрії.

РЕЗУЛЬТАТ.

Біля 80% ветеранів армії США сьогодні мають ярлик ПТСР і приймають психотропні препарати. З них 89% залежать від антидепресантів, 34% приймають найбільш важкі і небезпечні антипсихотики. При цьому наглядові органи по всьому світу випустили більш ніж 150 попереджень про небезпеку і смертельні наслідки таких психотропних препаратів.

Окрім цього сотні мільйонів щороку психіатрія витрачає на «дослідження», намагаючись хімічним шляхом заглушити природні реакції людей на війну. Критерії діагностики стають все більш і більш розмитими, межі симптомів все ширші. Такий стрімкий розвиток ПТСР має сенс і користь тільки для тих, хто придумав нормальні реакції людей глушити небезпечними хімічними препаратами, які:

·               викликають звикання,

·               мають безповоротні руйнівні побічні ефекти,

·               нічого не лікують.

Безумовно, і військовим, і цивільним, які пережили сильне потрясіння, гіркоту втрат, стрес і тривале перенапруження, потрібна допомога. Як показав досвід армії США, накачування психотропами створює ще більше проблем, остаточно виводячи солдатів з ладу і відбираючи їх дорогоцінні життя.

Альтернатива психіатричному лікуванню існує. Вона безпечна, ефективна і дійсно відновлює людей.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: психиатрия,армія США,Психіатр,армія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.