Православний тероризм від ГС«Миряни»та Московського патріархату

10 січня 2022, 15:14
Власник сторінки
0
12

Миряни

У відкритих джерелах циркулює інформація про те, що так звана спілка«Миряни», що знаходиться під патронатом УПЦ МП, була створена для реалізації провокацій тарозхитування міжконфесійної ситуації в Україні.

Про «Мирян» відомо практично все – хто очолює, хто фінансує, хто підтримує медійно, а хто політично. І вся ця інформація вказує на не природне, а гібридне походження даної спілки за участі РФ. Але невідомим поки залишається, які саме сценарії будуть застосовані даним угрупованням для здійснення своїх планів. Або, все таки, вони теж уже давно відомі?

Після створення «Мирян» вони одразу провели декілька протестних акцій спрямованих на загострення міжконфесійної злагоди, в чому так зацікавлена Росія. Одним з підтверджень є те, що практично весь пул священнослужителів УПЦ МП, які допущені до права публічного виступу (дають інтерв’ю, коментарі, роблять заяви і т.д.) твердив про «Чорногорський сценарій», який нібито зараз відбувається в Україні.

Що ж, розвиток одного з елементів такої нетипової проросійської діяльності ми вже можемо бачили.

До вимог «Мирян» хочу зауважити, що дана структура, будучи творіннямМосковського патріархату по суті своїй, демонструє точно таке ж нелюдське ставлення до парафіян, яке вже роками демонструє релігійна структура, що їх породила.

Я був би радий в черговий раз не говорити, що масові скупчення людей в одному місці, без дотримання елементарних норм індивідуального захисту під час епідемії може призвести до колосального спалаху коронавіруса в Україні.А самі«Миряни»є пандемічною бомбою, яка рано чи пізно рвоне.Можливо, саме на це і розраховують в УПЦ МП, що б почати катастрофічний щодобовий приріст нових хворих на COVID-19 в Україні.

Але чомусь саме зараз їм знадобилася офіційна охорона! Невже хлопці міцної статури кудись пропали? Ні, вони як і раніше присутні в натовпі і ми це чітко можемо бачити. Так звані «бойові парафіяни» Онуфрія. Або, невже раніше патрулі поліції не чинили супроводу намірам «Мирян»? Ні, поліція завжди доглядала за блаженними хлопцями. Тоді навіщо таке акцентування уваги на безпеку та охорону саме зараз?

Хочу нагадати, що «Чорногорській сценарій», який так полюбився керівництву УПЦ МП, передбачає напад на віруючих Московського патріархату, що має стати невід’ємною частиною дестабілізації України. Але де ж взяти ці напади, якщо ніхто не нападає? Зрозуміло – організувати їх самостійно.

І в цьому вся небезпека даних маніфестацій, що почалися в безлічі міст по всій Україні. Адже в якийсь із днів може бути здійснена провокація у вигляді, наприклад, кидка петарди у натовп «мирян», які мирно проводять акції. Або біля фонтанчика якісь молодики в балаклавах, які кричать щось на кшталт «Слава Україні!» і «Слава нації!» поб’ють дідуся-«мирянина», який мирно п’є воду. Думаю, не складно уявити собі заголовки в ЗМІ, що маніпулюють фактами, не тільки проросійських в Україні і підконтрольних УПЦ МП, а й тих, що орієнтовані на іншомовного читача і глядача.

Хтось скаже, що настільки брутально УПЦ МП не зможе вступити проти своїх прихожан. Я ж скажу, що Московський патріархат вже кілька років порушує протиепідемічні норми і навмисно заражає своїх прихожан коронавірусом.

Для УПЦ МП життя їх прихожан не варто і ламаного гроша. «Миряни» це не просто релігійна організація – це клуб добровільних самовбивць, яких їх пастирі відправлять на заклання найближчим часом для створення максимально несприятливої атмосфери, в чому так зацікавлена Росія.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.