УПЦ МП та РПЦ і ФСБ – це замовники акцій антивакцинаторів

17 листопада 2021, 11:22
Власник сторінки
0
12

УПЦ

Протягом останніх місяців в Україні пройшла хвиля протестів проти вакцинації населення. «Антивакцинатори» яро виступали проти імунізації населення та закликали відмовитись від її проходження.

За організацією акцій проти вакцинації негласно стоїть УПЦ МП, а курує їхнє проведення ФСБ Росії «через свої джерела» в цій релігійній структурі.Ключовим організатором акції проти вакцинації стала близька до УПЦ МП громадська організація – «Миряни».

Раніше ГС «Миряни» вже засвітились в організації мітингу проти Патріарха Варфоломія. Тоді пов’язували його з ОПЗЖ і керівником Антимайдану – Зінченком, який втік до Росії. Наразі, за організацією акцій проти вакцинації негласно стоїть УПЦ МП.

Чому так? Багато «антивакцинаторів» прийшли до Ради прямо з Києво-Печерської Лаври, де розташовується головний офіс УПЦ МП. Збіг? Від самого ранку перед акцією струмочок людей потік із лаври. Мабуть, вони отримували там благословення. І потім пішли через Арсенальну до Верховної Ради. Це протоптаний маршрут.

Значна частина їх і раніше брала участь у мітингах під егідою МП.

Миряни через свою сторінку у соцмережі Facebook повідомили, що підтримують мітинг 3 листопада. Але заперечували причетність до організації: «Миряни не є ініціаторами… Ми підтримуємо саме наших братів та сестер, коли їхні права порушуються… Ми проти того, щоб людей ділили на правильних та неправильних».

Засновник «Мирян» – Братство святого рівноапостольного Князя Володимира. А засновник братства – донецький православний олігарх та один зі значних спонсорів УПЦ МП Віктор Вишневецький (навіть свої шахти він називав іменами святих).

На акціях «Мирян» був помічений ще один православний олігарх із російським ухилом – депутат від ОПЗЖ Вадим Новинський. Новинський та МП не афішують зв’язок із «Мирянами». Але це самоочевидні речі.

За даними РНБО, кампанію проти вакцинації в Україні запустила РФ. Телеграм-канали, через які розповсюджуються фейки на цю тему, у Раді пов’язують із Росією. У великому звіті РНБО також йдеться про те, що істотну роль у поширенні ідей антивакцинаторства відіграє «одна з церков» – йдеться саме про УПЦ МП.

Виводи робіть самі. Хто є хто вирішувати Вам.

Ті, хто нас агітують проти вакцинації – вакциновані!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.