Розроблений ДП «АНТОНОВ» Ан-148 став основним літаком української авіакомпанії

24 листопада 2021, 11:47
Власник сторінки
Медиатехнолог, журналист, troubleshooter
0
75
Розроблений ДП «АНТОНОВ» Ан-148 став основним літаком української авіакомпанії
АН-148 , розроблений ДП "Антонов"

Літак Ан-148 призначений для пасажирських перевезень на регіональних і короткомагістральних маршрутах з можливістю базування на злітно-посадкових смугах зі штучним покриттям і підготовлених ґрунтових смугах, розташованих на висоті до 1500 метрів над рівнем моря, за будь-яких кліматичних умов.

22 листопада 2021  року українська авіакомпанія Air Ocean Airlines почала обслуговувати внутрішні рейси, поєднуючи між собою міста України. Перший комерційний переліт було здійснено за маршрутом Київ – Львів – Київ  регіональним реактивним пасажирським літаком Ан-148, розробленим державним підприємством «Антонов». На урочисті заходи  були запрошені  генеральний директор ДП «Антонов» - Бичков Сергій Андрійович , т.в.о. заступника генерального директора ДП «Антонов» – Харченко Михайло Григорович та директор по програмі АН-148 та його модифікації ДП «Антонов» – Казуров Віктор Миколайович .

«При виборі літака ми проаналізували ринок авіаперевезень і  можливостей авіаційної техніки і  зупинились на літаку АН-148, який розробило наше національне  ДП «Антонов»,- говорить директор Air Ocean Airlines- Микола Миколайович Мельниченко.

Літак Ан-148 призначений для пасажирських перевезень на регіональних і короткомагістральних маршрутах з можливістю базування на злітно-посадкових смугах зі штучним покриттям і підготовлених ґрунтових смугах, розташованих на висоті до 1500 метрів над рівнем моря, за будь-яких кліматичних умов. Крейсерська швидкість польоту літака становить 780-850 км/год.

«АН-148 за своїми аеродинамічними характеристиками  відповідає всім сучасним вимогам. Для цього була спроектована чудова оптимальна аеродинамічна компановка, яка дозволяє літати на дальність 4500 км. За рахунок розташування двигунів вірогідність їх пошкодження на цьому літаку зведена до мінімуму . Літак може використовуватися в будь-яких кліматичних умовах і, навіть, непідготовлених аеродромах. При сертифікації ми здійснювали посадку на грунтовий аеродром»,- розповідає директор по програмі АН-148 та його модифікації ДП «Антонов»- Казуров Віктор Миколайович.

Невибагливість літака АН-148 до якості злітно-посадкових смуг дозволить  поєднати між собою не тільки аеропорти з добре розвиненою інфраструктурою, а й невеличкі регіональні аеродроми. Ан-148 добре зарекомендували себе в експлуатації , виконували польоти з високою інтенсивністю  до 420-440 годин на місяць.

В розвитку міжнародної мережі авіаперевізник надасть перевагу напрямкам з невеликих регіональних аеропортів. Літаки Ан-148 , розроблені ДП «АНТОНОВ» , можуть виконувати рейси з більшості регіональних аеропортів України.

Повний цикл обслуговування літаків Ан-148 буде виконуватись в межах України. Будуть задіяні такі підприємства як : ДП «АНТОНОВ», ПАТ «Мотор Січ», «Южмаш», а також: "Экран", «Електронприлад», "ФЕД", ДП "ХАКБ", ЗАО "УКРАНАЛИТ" та інші компанії.

«Весь технічний та інструкторський персонал підготовлений  на ДП «Антонов»  . Підготовка проходить на Святошино (перша площадка ДП «Антонов»), на сучасних тренажерах, що комфортно та зручно для льотного складу»,- розповідає директор льотної служби Air Ocean Airlines- Кукса Анатолій .

Для навчання льотних екіпажів експлуатанта ДП «АНТОНОВ» надає комплексний тренажер, який дозволяє відпрацьовувати всі ситуації, що можуть виникнути під час реального польоту.

 «Це значно здешевляє програму підготовки льотного складу тому, що без тренажерної підготовки – це непідйомні суми…»,- додає  директор авіакомпанії Air Ocean Airlines- Мельниченко Микола. « Я дуже вдячний генеральному директору ДП «Антонов» - Бичкову Сергію Андрійовичу за те, що він нам у цьому питанні дуже допомагає».

 На сьогоднішній день у флоті авіаперевізника є два літаки Ан-148. Загалом компанія планує експлуатувати до 10 літаків такого типу.

ДП «АНТОНОВ» зі свого боку цілком підтримує відновлення використання літаків Ан-148, Ан-158 вітчизняною авіакомпанією. Це не лише зробить регіональні перельоти більш доступними, а й підвищить ринкову привабливість цих літаків. Крім того, буде надано імпульс подальшому розвитку програм пасажирських регіональних літаків.

Генеральний директор підприємства - Сергій Бичков наголосив, що  для забезпечення ефективної експлуатації літаків Ан-148 авіаперевізниками України "ДП "АНТОНОВ" готовий зробити все необхідне " .

Пасажири високо оцінили комфорт в салоні АН-148 : низький рівень шуму та зручні  крісла. Перший зареєстрований пасажир на рейс – Маленков Дмитро Олександрович отримав подарунок від керівництва ДП «Антонов» - модель літака АН- 148, який вручив директор програми АН-148 та його модифікації ДП "Антонов" -Віктор Казуров .

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Антонов,Ан-124 Руслан,Ан-148,Україна,авіація,авіаперевезення,літаки,АН-225 Мрия,Мрія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.