І знову «русский мир» від московських попів на Житомирщині

27 вересня 2021, 16:08
Власник сторінки
0
24

УПЦ

Те що більшість попів Московського патріархату з нетерпінням чекають настання «русского миру», це вже не таємниця для всіх. Всі ми розуміємо, що собою представляє Українська Православна Церква Московського патріархату та її керівництво в Кремлі.

Але на арену борців за «русский мир» з кожним разом виходить все більше і більше представників Московського патріархату. Ось і на Житомирщині з’явився такий прихильник, хто не знає чи не замічає – це священик Житомирської єпархії Московського патріархату Вадим Шапран – настоятель лікарняного храму в Богунській лікарні №2.

Кому не відома така персона, поясню.

Вадим Шапран досить довгий час ховався на тернах Житомирських попів та тихо готувався до того, щоб згодом почати сіяти серед своєї пастви ідеї «русского миру».

Щоб не бути багатослівним, розповім про окремі факти життя Вадима Шапрана. Він закінчив Московську духовну академію, де на протязі всього свого навчання вивчав «русский мир», щоб проводити свою російську агітацію на нашій з вами землі. Практично раз у півроку на тиждень інкогніто виїздить до Росії, де напевно отримує рекомендації та вказівки від своїх Кремлівських кураторів.

Ось і у вересні 2021 року, нікому нічого не сказавши, на своїй доровартісній автівці поїхав до Москви. Тиждень побув, повернувся та почав розповідати, як у сусідів гарно, яка у них гарна Руська церква, яка так дбає про свій народ, а що у нас? Нічого, навіть святих своїх не вміємо канонізувати та виставляємось на сором перед всім світом.

Хто не знає, 25 серпня 2021 року відбулось значне для Житомирщини православне свято – було канонізовано святого Ївменія. Але проти цього, чомусь так активно виступав Вадим Шапран. Шукав журналістів, істориків, які під його слова повинні були написати розгромний трактат про невідповідність канонам Російської церкви процесу канонізації. Засуджував діяльність митрополита Никодима та і зараз засуджує, але в очі йому боїться сказати.

Та і інше питання напрошується. Звідки у простого священика такі статки? Дві дороговартісні автівки Тойота Хайлендер та Ніссан Кашкай, про які він не приховує та розповідає, що їх  йому подарували прихожани. Да. Дійсно йому їх подарували. Але хто їх подарував? А подарували їх йому, як не дивно в Росії. Питання за що такі подарунки?

А ще, Вадим Шапран дуже сильно цікавиться церковним антикваріатом. Тому, хочеться попередити керівництво Житомирської єпархії бути обачними та контролювати свого священника Вадима Шапрана. Бо такі, як Вадим Шапран, можуть тишком нижком вивозити наше з вами історичне церковне майно в Російську Федерацію, та за те отримувати кошти, які потім і використовує для пропагування «русского мира».

Своєю статтею я хочу попередити житомирян бути обачними, такі російські попи нас з вами використовують в інтересах «Російської Імперії», до якої так прагнуть.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.