Хто такі «Миряни» УПЦ

01 липня 2021, 18:14
Власник сторінки
0
27

Житомир

Про одіозну громадську організацію «Миряни», яку на початку 2021 року створили керівники Української православної церкви Московського патріарху, вже стало відомо напевно більшості населення нашої держави. Вказана організація вже продемонструвала мету свого створення, організувавши 15 червня масштабу акцію протесту біля приміщення Верховної Ради України під гаслами скасувати візит Вселенського патріарха Варфоломія до України та відмінити деякі закони, які не задовольняють Московський патріархат.

Але, якщо проаналізувати дії «Мирян» в інформаційній сфері та їх активних протестних діях, то стане зрозуміло, що «Мирян» створили не просто так, а для дестабілізації України в інтересах, як не крути, ватного нашого сусіда – Росії. Та і фінансування «Мирян» здійснює Росія. Звідки Московський патріархат візьме зайві кошти, щоб підтримувати таку бойову структуру? Лише одна акція протесту, про яку ми вже згадали, коштувала не один мільйон гривень.

Житомирська єпархія Московського патріархату вже приєдналась до «Мирян» та активно приймає участь у їх заходах. Безпосередньо «уповноважений представник Митрополії Української православної церкви Московського патріархату у Житомирській області» Сергій Грицаюк відвіз близько 1,5 тисячі вірян до Києва, щоб вони, разом з іншими єпархіями, прийняли участь у протестній акції біля будівлі Верховної ради України. А коштувало це не мало та Сергій Грицаюк заплатив більше 400 тис. грн. Виникає питання, де Сергій Грицаюк взяв такі кошти? А все просто, йому їх надали прихожани, в якості пожертв на храми. Ось як використовують наші з вами кошти.

Наразі «Миряни» почали виконувати нову вказівку Кремля, яка передбачає відкриття відокремлених відділів громадського об’єднання у всіх регіонах України.

Наприклад в Києві вже зареєстровано відокремлене крило «Мирян», а наступним регіоном може стати Житомирщина. Недарма представники Житомирської єпархії приймають участь практично у всіх протестних заходах. А очолити її може, до речі, Сергій Грицаюк, як відданий прибічник «Руського миру».

А для читача хочу зазначити, бути обачними. Не поєднуйте справжню віру з релігійним екстремізмом. Бо віра не спонукає пікетувати, протестувати. Це все потрібно тим, хто хоче розвалити нашу державу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.