Володимир Остапчук, Потап та Alyona Alyona озвучили «Урок Чорнобиля»

22 травня 2021, 12:54
Власник сторінки
журналист
0
146

Благодійну участь в озвучуванні проєкту взяли відомі українські артисти alyona alyona і Потап. У ролі вчителів молодшої, середньої та старшої школи відповідно спробували себе популярні ведучі: Володим

Подивитись уроки можна у вільному доступі на YouTube та сайті проєкту chornobyllessons.com. 


За підтримки Українського культурного фонду педагоги України у партнерстві з Національним музеєм «Чорнобиль» та Європейським інститутом Чорнобиля розробили 11 оновлених Уроків Пам’яті Чорнобиля для учнів 1— 11 класів. Мета  матеріалу — допомогти вчителям провести Урок пам’яті Чорнобиля в умовах дистанційного навчання.


Уроки мають різний зміст для кожного класу. Зважаючи на вік аудиторії, вони  присвячені не лише наслідкам радіаційного забруднення, а й медичним та соціальним наслідкам аварії на ЧАЕС. 

 

Уроки для старших класів характеризують політичні передумови та вплив трагедії на становлення незалежної України. Особливу увагу приділено  інформаційній складовій — пропаганді, фейкам та маніпуляціям з боку влади Радянського Союзу, які напряму вплинули на кількість жертв трагедії. 


Благодійну участь у озвучуванні проєкту взяли відомі українські артисти alyona alyona і Потап. Популярні ведучі: Володимир Остапчук, Олександр Преподобний та Артем Неба, спробували себе у ролі вчителів. 

 

Олексій Потапенко (Потап): «Це «чорний біль» та катастрофа довжиною в життя. Цей день не можна і неможливо забути. 26 квітня 1986 року — це дуже далеко для уяви  сучасних учнів. Але мій голос нагадає їм, як все відбувалося і як почувалися люди, які не відчували небезпеку. Задля цього проєкту я радий повернутися до викладацького досвіду».


Кропітка робота над оновленням програми відбувалась поетапно. Після розробки методичного матеріалу з урахуванням вікових особливостей учнів матеріал затвердила Рада експертів проєкту, серед яких — представники Національного музею “Чорнобиль”, вчені, ліквідатори та працівники ЧАЕС. 

  

Ольга Дудар, освітня менеджерка проєкту, дослідниця музейної педагогіки: 

“Відео-урок має бути динамічним, заохочувати до роздумів, мотивувати до відповідальної поведінки. Ці міні-проєкти різні, але об'єднані спільною метою —  трансформувати досвід аварії на ЧАЕС  у важливі висновки, які мотивуватимуть молоде покоління дбати про довкілля і бути відповідальними». 

«В межах своєї діяльності я займаюся питанням Чорнобиля, реалізовуючи соціальні та культурні проєкти щодо подолання наслідків інформаційної катастрофи Чорнобиля, які були спричинені замовчуванням Радянською Владою причин та наслідків аварії на ЧАЕС. То ж вважаю, що донести правдиву інформацію до дітей, поступово розширюючи їх уявлення про аварію, радіацію, наслідки, злочинні дії радянської влади, подвиг ліквідаторів і сучасний стан Чорнобиля – наша головна мета. І розуміння важливості Чорнобиля у житті кожного українця має бути закладене у нового покоління», – каже громадський діяч, директор МГО Європейський Інститут Чорнобиля Валерій Коршунов.


Проєкт створюється за підтримки Українського культурного фонду, Національного музею «Чорнобиль», ГО “Європейський інститут Чорнобиля” та сприяння Міністерства освіти та науки України,  Всеукраїнської школи онлайн. 

Анна Королевська, заступник генерального директора музею Чорнобиль  з наукової роботи: «Наша спільна мета – формування екологічно свідомої, духовної особистості з уважним ставленням до Життя в усіх його проявах... 


Такі уроки притягнуть увагу мільйонів дітей та допоможуть нам виховувати свідомих громадян Планети Земля, для яких культура безпеки життя людини стане головним чинником у прийнятті рішень для впровадження технічного прогресу.  Адже саме відсутність культури безпеки стала головною причиною  Чорнобильської катастрофи».

Більше інформації про проект можна отримати на

сайті проекту:


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Потап,Чорнобиль,Чорнобильська трагедія,Alyona Alyona
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.