В ДНР узаконюють обмеження прав і свобод українців без паспорта РФ

15 січня 2021, 17:19
Власник сторінки
фрилансер
0
794
В ДНР узаконюють обмеження прав і свобод українців без паспорта РФ

Російська окупаційна адміністрація поступово створює правове підґрунтя для обмеження прав і свобод громадян України на ТОТ Донецької області.

В т.зв. «ДНР» розглядається закон «Про громадянство ДНР», положення якого порушують права та свободи громадян України.

Так, для тих, у кого немає паспорта РФ або хто має український паспорт, передбачаються обмеження щодо: участі у підприємницькій діяльності, реєстрації/перереєстрації нерухомості або набуття права власності, заборони в’їзду/виїзду на ТОТ Донецької області.

Але головне – обмеження вільного пересування, оскільки без паспорта РФ, а тим паче з українським паспортом, людей можуть затримувати на строк до 30 діб «з метою встановлення особи».

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей вже не перший рік здійснюється продуманий процес створення правових і соціальних умов, які обмежують права громадян України та фактично примушують жителів окупованих територій до отримання паспортів квазідержавних утворень та РФ.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Донецк,Донецкая область,донбасс,Донецкая народная республика,российский паспорт,ДНР,Донецкая республика,ДНР новости,новости Донбасса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.