«Мертві душі» в рядах сепаратистів

01 січня 2021, 14:29
Власник сторінки
фрилансер
0
59
«Мертві душі» в рядах сепаратистів

Або, коротко про те, як командири бойовиків крадуть гроші.

Нещодавно комісія штабу Південного ВО ЗС РФ провела перевірки фінансово-господарської діяльності частин та підрозділів 1 армійського корпусу т.зв. «ДНР». В результаті вони виявили, що командири усіх рангів систематично привласнюють грошово-матеріальне забезпечення бойовиків, які фактично відсутні.

 Схема проста. Командири бойовиків домовляються з приватними фермерами про «оформлення» їх сезонних та постійних працівників у якості «військовослужбовців». В основному це особи без постійного місця проживання. Відповідно, на них щомісячно виписується грошове утримання. В середньому, кількість таких «мертвих душ» складає від 10 до 25% від загальної кількості особового складу.

 Щоб уникнути відповідальності, командування 1 АК «ДНР» вирішило забезпечити фактичну присутність всіх бойовиків, які зазначені у фінансових документах. А для цього такі особи у примусовому порядку були доставлені із господарств, перевдягнуті у військову форму та направлені до частин і підрозділів, з якими у них оформлено контракти.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Донецкая область,Боевики,сепаратисты,ДНР,ДНР новости
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.