МОН продовжило вступну кампанію для абітурієнтів з Донбасу та Криму

09 жовтня 2020, 11:55
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
33
МОН продовжило вступну кампанію для абітурієнтів з Донбасу та Криму

Другий етап вступної кампанії для абітурієнтів з ТОТ продовжили до 23 жовтня через складнощі, що виникли в зв'язку з пандемією коронавируса.

Про це на онлайн брифінгу поінформував заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко.

"Вступ дітей з тимчасово окупованих територій відбувається в два етапи: до 20 серпня 2020 року, другий етап продовжений до 23 жовтня. Ми, враховуючи всі обставини, які складаються на пунктах пропуску, пандемії, продовжуємо терміни вступу таких дітей до закладів вищої освіти України», - зазначив Вітренко.

За словами заступника міністра, для дітей з тимчасово окупованих територій було виділено понад 12 000 місць держзамовлення.

Вітренко також нагадав, що надходять з тимчасово окупованих територій можуть вступити до українського ВНЗ без зовнішнього незалежного тестування. Для цього їм потрібно звернутися в один з освітніх центрів і пройти державну підсумкову атестацію за спрощеною процедурою.

Так, за даними МОН, для отримання освітньої ступеня бакалавра через центри «Крим-Україна» вже були зараховані 381 людини, через центри «Донбас-Україна» - 1572 людини.

Відповіді на питання, пов'язані зі вступом абітурієнтів з тимчасово окупованих територій, можна отримати на Урядової гарячої лінії 0800504425.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: образование,Крым,донбасс,поступление,ЗНО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.