Ювенальна превенція: школярів будуть ставити на облік в поліції за буллінг

05 жовтня 2020, 19:55
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
116
Ювенальна превенція: школярів будуть ставити на облік в поліції за буллінг

Поліція буде ставити на облік ювенальної превенції дітей, що займаються буллінгом (цькуванням) в школі, повідомив в Facebook освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Завдання ювенальної превенції - попередити негативні явища і правопорушення серед неповнолітніх.

Підставою буде копія постанови суду про притягнення дитини, її батьків чи осіб, які їх замінюють, до адміністративної відповідальності за статтею 173-4 Кодексу України про адмінправопорушення.

Що будуть робити:

❗️ проводити ознайомчі, попереджувальні та виховні бесіди з дитиною за місцем проживання або навчання не рідше 1 разу на місяць;
❗️ проводити бесіди з батьками дитини, його законними представниками, членами сім'ї, щоб усунути причини і умови, що спонукали до Буллінг;
❗️ складуть план заходів щодо профілактики на основі характеристик і психологічних особливостей дитини;
❗️ будуть відвідувати дитину за місцем проживання, щоб з'ясувати умови проживання і чинники, які можуть негативно впливати на дитину.

Якщо буллінг не повториться протягом року, школяра з обліку знімуть.

Нагадаю, що буллінг - це агресивна поведінка з метою приниження і залякування іншої людини, часто з загрозою фізичної розправи. Цькуванням займаються не тільки діти. Це роблять і вчителі, і групи батьків (мама відмовилася здавати на штори - їй і дитині влаштували бойкот). Сім'я жертви боїться наслідків, а школа не втручається.

В Україні є закон "Про протидію буллінгу", але до юристів звертаються рідко. Як правило, просто йдуть в іншу школу. Це не вирішує проблему по суті, але, як мама трьох дітей, я розумію бажання батька захистити дитину і якомога швидше позбавити його від цькування.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: школа,школьники,юрист,ювенальная юстиция,Буллинг
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.