Школам дозволили змінювати систему оцінювання на час карантину

05 жовтня 2020, 12:38
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
49
Школам дозволили змінювати систему оцінювання на час карантину

У Міністерстві освіти і науки України дали нові роз'яснення про навчання в умовах карантину і підкреслили, що школи мають право переглянути свою систему оцінювання успішності.

Така можливість передбачена Законом України "Про повну загальну середню освіту". За вибором самої школи успішність учнів можуть оцінювати або за власною шкалою, або по системі, визначеної законодавством. У першому випадку школа повинна продумати і правила перекладу оцінок в загальноприйняту систему. Річне оцінювання та державна підсумкова атестація здійснюються по системі, визначеної законами.

У МОН пояснили, що під час карантину школи зможуть, наприклад, оцінювати оцінювати успішність як "зараховано" / "не зараховано" замість 12-бальної шкали. Це можливо при проведенні більш 50% уроків дистанційно, для таких предметів:

🔸 «Фізична культура»,
🔸 «Трудове навчання»,
🔸 «Образотворче мистецтво»,
🔸 «Музичне мистецтво»,
🔸 «Основи здоров'я»;
🔸і деяких предметів варіативної складової.

До тематичного (семестрового, річного) оцінювання предметів інваріантної складової застосовувати таку шкалу МОН не рекомендує.

Нагадаю, зараз через COVID-19 в Києві на дистанційному навчанні перебувають понад 320 класів. Адаптивний карантин в Україні продовжено до 1 листопада.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: образование,школа,школьники,карантин,минобразования,Коронавирус,Образование в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.