В Україні більше не буде сніжних та морозних зим

30 вересня 2020, 16:08
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
31
В Україні більше не буде сніжних та морозних зим

Минула зима була аномально теплою для України: навіть ведмеді в Карпатах не могли впасти у сплячку, а проліски розпустилися на два місяці раніше терміну.

Незвично тепла зима - результат глобального потепління, викидів парникових газів, що затримують тепло, таких як вуглекислий газ і метан. Минулі 10 років стали найтеплішими в історії спостережень NASA і Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США, починаючи з 1880 року.

Президент Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок вважає, що таких зим, які були в Україні ще 10 років тому, більше не буде. Незабаром для Києва буде характерний степовий клімат, як на півдні України.

"Очікувати снігові і морозні зими в широті, де знаходиться українська столиця, дуже оптимістично", - сказала вона.

Директор Київського еколого-культурного центру, еколог Володимир Борейко каже, що в Україні відбувається зміна меж всієї зими. Березень і початок квітня стають "зимовими місяцями", а календарний сезон може бути теплим.

Аномально теплі зими і літня спека можуть стати нормою для нас в найближчі 10 років. Тому, якщо зимові черевики зносилися, не поспішайте витрачатися - цієї зими вам може вистачити і кросівок.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: зима,климат,екологія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.