Що робити дітям, у яких немає гаджетів для дистанційного навчання: порада МОН

18 вересня 2020, 13:58
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
33
Що робити дітям, у яких немає гаджетів для дистанційного навчання: порада МОН

Питань до цієї геніальної ідеї більше, ніж відповідей...

В.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що якщо в учня немає потрібної техніки для навчання онлайн, вчителі повинні надати дитині додаткові матеріали в роздрукованому вигляді, "тримати зв'язок зі школярем по телефону, пояснювати, давати завдання".

"Учитель підтримує контакт всіма можливими способами", - сказав Шкарлет.

Питань до цієї геніальної ідеї більше, ніж відповідей.

🔴Чому батьки з невеликим доходом повинні вибирати, чи годувати сім'ю кілька тижнів, чи купити дитині планшет і оплачувати інтернет? Це якщо інтернет буде - за межами великих міст і мобільний зв'язок так собі.

🔴Кто оплатить роздруківку "додаткових матеріалів"? Хто і як буде їх передавати в умовах пандемії? Вчитель повинен до кожного з'їздити, витрачаючи час, ризикуючи здоров'ям?

🔴 Хто оплатить вчителю телефонний зв'язок і час? Якщо учнів 30 чоловік, а гаджети є у 10, йому не вистачить ні годин у добі, ні сил, ні грошей висіти з кожним на телефоні.

Невже за півроку можна було продумати, як будуть вчитися діти? Адже було очевидно навіть обивателю, що пандемія не закінчиться швидко!

Проте 15 вересня МОН випустило черговий модуль онлайн-курсу для шкіл і закладів профтехосвіти. На Лендінги з яскравою графікою час знайшовся, а більш важлива організаційна частина процесу залишилася непродуманої, такою що не враховує інтереси ні учня, ні батьків.

Весь цей креативний дизайн, обіцянки інтерактиву та інших корисних речей вчителям з убогої зарплатою і дітям з малозабезпечених сімей виглядає як знущання. (Не далі, як учора, я писала про відсутність підручників школах, які перевели на українську мову викладання.) Загалом, залишається "підтримувати контакт всіма способами", не розраховуючи, що МОН підтримає вас.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: образование,школа,школьники,министерство,онлайн-образование,школьные учебники,Образование в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.