«Вибір українців – незалежність!»

21 серпня 2020, 17:14
Власник сторінки
0
23

Для всього народу України цей день дуже важливий.

До цієї дати наша країна йшла більше тисячі років. З часів розпаду Київської Русі українська держава була незалежною тільки короткі проміжки часу. Історичні умови склалися так, що українці довгий час знаходилися під гнітом інших країн. Їм насаджували чужу мову, віру та традиції. Проте це не змогло побороти український дух. Все це тисячоліття йшла важка боротьба за незалежність, і не тільки на полі бою, а й на літературній, поетичній, художній, культурній та релігійній нивах. Багато письменників та творців української культури арештовувались та піддавались репресіям. Однак, український народ прагнув свободи та незалежності. Важко навіть уявити, яких зусиль було докладено українцями, аби досягти жаданої мети — незалежності. Скільки крові та сліз було про­лито.

Незалежність України – це велике свято! Отримана незалежність дає нам  можливість самим робити свій вибір, самим за нього відповідати і не бути нічиїм ресурсом, не слугувати нічиїм інтересам, крім тих, які визначаємо ми самі. Незалежність - це наслідок боротьби попередніх поколінь, це шанс для українців на краще життя.

За 29 років незалежності українці зрозуміли, що державотворення — то не суцільне святкування, а на­самперед великий труд. Кожен громадянин має усвідомити, що його власний внесок у скарбницю незалежності може стати вирішальним.

День Незалежності кожного року нагадує не лише українському народу, але й усьому світу, про існування незалежної, демократичної та унітарної держави. В цей день загострюється відчуття істинної національної приналежності.

Справжню незалежність Україна здобула вже після розпаду СРСР. Проте чи закінчена боротьба українців за свою свободу? Очевидно, що ні. Сьогодні українська держава потребує від своїх синів та дочок неабиякої єдності та сили духу. Тільки так наша держава зможе стати не тільки географічним, а й економічним та культурним центром Європи, здобути світове визнання та потрапити в клуб передових країн світу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.