В РАМКАХ ПРИСКОРЕННЯ АРМІЙСЬКИХ РЕФОРМ СФОРМОВАНО КОМАНДУВАННЯ МЕДИЧНИХ СИЛ

24 лютого 2020, 11:41
Власник сторінки
0
715
В РАМКАХ ПРИСКОРЕННЯ АРМІЙСЬКИХ РЕФОРМ СФОРМОВАНО КОМАНДУВАННЯ МЕДИЧНИХ СИЛ

Першим Командувачем медичних сил Збройних Сил України призначено генерал-майора медичної служби Ігоря Хоменка.

Збройні Сили України переходять на стандарти НАТО, розробляються нові документи, приймаються на озброєнні новітні зразки техніки, здійснюється підготовка персоналу, реформується система управління.

В рамках цієї діяльності, вперше в Збройних Силах України створено Командування медичних сил, яке передбачає об’єднання медичної служби під єдине керівництво. Першим Командувачем медичних сил Збройних Сил України призначено генерал-майора медичної служби Ігоря Хоменка.

І таке призначення є цілком логічним та справедливим. Генерал-майор Ігор Хоменко народився 05.06.1965 р., член-кореспондент Національної академії медичних наук України, обраний 31.05.2017 року за спеціальністю “Військова хірургія”, доктор медичних наук (2013), професор (2014), Заслужений лікар України (2014), лауреат Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій (2016), пройшов усі сходинки військової медицини, був заступником начальника кафедри військової хірургії Української військово-медичної академії, заступником начальника Національного військово-медичного клінічного центру “Головний військовий клінічний госпіталь”.

Також Ігор Хоменко – це відомий вчений-хірург, наукові дослідження якого присвячені широкому спектру актуальних проблем загальної та військово-польової хірургії, який науково обґрунтував і впровадив концепцію максимального наближення кваліфікованої медичної допомоги до зони бойових дій, що призвело до значного зниження санітарних втрат серед військовослужбовців. Науково обґрунтував та розробив концепцію розвитку медичного забезпечення Збройних Силах України в особливий період, організації хірургічної допомоги пораненим та постраждалим під час проведення антитерористичної операції, ролі та місця військових мобільних госпіталів в системі лікувально-евакуаційного забезпечення. Він вніс суттєвий вклад у наукове обґрунтування і розробку нових методів діагностики та лікування в хірургії, особливо у галузі перспективних і найсучасніших напрямків хірургії: хірургії ушкоджень і бойової травми; реконструктивної хірургії шлунково-кишкового тракту; мініінвазивної лапароскопічної хірургії стравохідно-кишкового тракту та товстої кишки, хірургія печінки і підшлункової залози.

Крім того, генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко автор понад 150 наукових праць, в тому числі 1 монографії, 2 підручників, 5 навчальних посібників, 5 методичних рекомендацій, 7 корисних моделей. Підготував 1 доктора наук. Член президії Всеукраїнського громадського об’єднання “Асоціація хірургів України”.

Що ж, будимо мати впевненість, що з таким досвідченим керівником, медичне забезпечення у Збройних Силах України буде дійсно на рівні армій провідних країн світу та держав-членів НАТО.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.