Переоціненна російська гібридна зброя

17 грудня 2019, 16:15
Власник сторінки
журналист
0
23

Фейки та пропаганда країни агресора

Нещодавно Facebook видалила 168 облікових записів, 149 сторінок і 79 груп, які поширювали фейки в українському сегменті соцмережі. На просування фейкових акаунтів у Facebook та Instagram було витрачено близько $1,6 млн.

В Україні організатори фейкових акаунтів використовували підроблені облікові записи для управління групами та сторінками, деякі з яких з часом змінювали свої імена. «Ботоферми» використовували для поширення контенту та залучення людей на позаплатформові сайти, які маскувалися під новинні ЗМІ. За версією Facebook, діяльність фейкових акаунтів може бути повʼязана з української PR-компанією Pragmatico. Серед заблокованих виявилися сторінки онлайн-видань Znaj.ua, Politeka, Hyser. Серед не заблокованих залишилося багато фейкових групп та акаунтів і серед них такі як: "Крим Наш", "Украины больше нет", "АнтиМайдан", "Украина  Online", "Василий Овод" та інші кремлівські бот ресурси.

       Хоча у виданні Politeka спростовують звинувачення у створенні та управлінні фейковими акантами проте, з блокуванням вони погодилися.  Звичайно офіційно вони заявляли, що хоча вони і насправді співпрацювала з підозрілою компанією звинувачення Facebook у тому, що «сторінками та групами керували фейкові акаунти, а імена постійно змінювалися», не відповідають нібито дійсності. Вони запевняли, що журналісти, редактори та керівники Facebook-сторінок нібито живі люди, які ніколи не ховалися, не змінювали телефони та імена», але доказів своїх слів так і не надали.

     Тому любі українці, ретельно аналізуйте отриману інформацію, перевіряйте і скаржиться на фейки та ботів до адміністрації соц.мереж  з вимогою їх блокування та видалення. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.