Хвороба Церкви

09 вересня 2019, 13:01
Власник сторінки
3
133
Хвороба Церкви

Православна Церква не може керуватися тимчасовими політичними вподобаннями і гаслами.


Бо нічого з того не прописано у її законах.

І більше. А ні у Заповідях Божих, а ні у Заповідях блаженств.

 

Можна говорити, писати, розмірковувати, дискутувати, філософствувати на тему  подій у церковному житті і з у сим тим, що з ним пов’язано.

Робити власні висновки і ствердження, але Істину, яка вже понад 2000-ві тисячі років перемогла смерть і неправду, Істину, яка є запорукою і основою буття всього християнського світу змінити неможливо. «Не ви Мене обрали, а Я вас…» (Ів. 15:16)

 

І на превеликий жаль, всі ці домовленості сучасних церковних реформаторів зі Стамбулом з питання визнання «ПЦУ» світовим православ’ям, можуть створити з України ( в межах віросповідання) «бананову республіку», або «бананову церкву». Жаль.

 

Сьогодні знову по Україні почалася нова хвиля захоплень православних храмів.

Безкарність і зневага до Конституції і законів України. Деякі можновладці на місцях безпосередньо керують і часом очолюють захоплення храмів, сіючи релігійну  ворожнечу і нетерпимість.

 

Сучасний політикум України ( не всі) розгойдують човен, у якому ми всі пливемо разом. І якщо цей човен перевернеться, біда буде для всіх.

Неможливо створити нове ДНК Церкви, вона вже є. Якби хтось цього хотів або ні.

 

Якщо щось нове додається до структури коду ДНК, це називають – мутація. Мутація, яка породжує страшні ураження і повністю змінює первообраз.

Створення «ПЦУ» -- це духовна мутація на тілі Церкви, як пухлина. І ця пухлина є злоякісною. Вона пускає метастази, що є загрозою для всього організму, таку пухлину видаляють.

 

Таких «пухлин» на тілі Церкви було чи мало, за всі століття її існування. І Той, хто цю Церкву створив і назвав її «Своїм Тілом», лікує це тіло, доручивши його: Апостолам, вчителям церковним, Вселенським та помісним соборам. Хвороба може вражати якусь із частин тіла, а страждає весь організм. І бореться з хворобою не окремий член тіла, а весь організм.

 

Так і Церква. Сьогодні хворіє Україна. Пухлина розколу виросла на її тілі. І до лікування залучається весь організм, вся повнота Православного світу.

Помісні Православні Церкви мають винести свій вердикт цій хворобі і головне не помилитися. Адже через лікарську недбалість, хворий може померти.

Чи зможе тоді, такий лікар, спокійно, без докорів сумління, дивитися у очі рідним, дітям, батькам, які вірили у його високий професіоналізм і досвід. А він виявився таким, лише за дипломом.

 

Всім хочеться певних змін в оточуючому нас середовищі. Багато хто має і власні рецепти покращення, цього самого середовища. Всі прагнуть змін, але мало хто хоче змінюватися сам. Але ж змінити прагне сучасна людина Світ лише часто-густо під себе. Свої бажання, вподобання. Ну і що, що це може спричинити певний дисбаланс, головне те, що мені подобається.

 

Людина, не знайшовши себе у реальному світі, поринає у світ віртуальності. У світ, де від неї не потребують ані найменших зусиль, навіть ім’я непотрібне, просто «логін», і до всього проста формула: їж, пий, веселись….. Десь це вже зустрічалося!?!

 

Світ стрімголов летить у перед, навіть не усвідомлюючи мети своєї стрімкості. Мета у кожного своя: здоров’я, добробут, статки, благополуччя, успіх, слава і визнання, комфорт. І саме задля останнього – комфорту, сучасна людина у вирі часу і постійної гонки покладає на вівтар цьому новому ідолу (комфорту) ВСЕ! Віру, родину, дітей, сім’ю, кохання, здоров’я. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.