Православний гамбіт, турецького патріарха. ( IV частина), заключна.

30 серпня 2019, 16:15
Власник сторінки
2
111
Православний гамбіт, турецького патріарха. ( IV частина), заключна.

Злодій завжди кричить: тримайте злодія.

Злодій завжди кричить: тримайте злодія. 
З якою ворожнечею, смакуючи на різні смаки подається сьогодні нам ЗМІ міфічна інформація про співпрацю УПЦ з ФСБ Росії. 

Що, слідуючи логіці ведучих,політологів, наша Церква лиш те й робила всі століття свого існування, що співпрацювала з НКВС, КДБ, ФСБ, та чомусь сучасні рупори викинули історію Української Церкви початку 20-х і особливо 30-х років минулого століття. Де десятки тисяч вірян, священників, ченців йшли на смерть за свою віру, гнили у казематах і в’язницях, ГУЛАГах і Соловках, не зрікаючись свої віри і присяги.

Коли прийшла віна 1941 року, вони зі зброє у руках боронили свою землю від загарбників, працювали у тилу і госпіталях, а після Перемоги відбудовували зруйновану Державу. І так до сучасної України. І сьогодні наша Церква з народом, бо Церква і є народ. Наші діти служать у лавах ЗСУ, боронять суверенітет і незалежність Батьківщини. Наші брати і сестри на різних ланках державотворення вкладають посильні внески розбудову і зміцнення України. Наші пастирі несуть Слово Євангелія своїм служінням, з болем у серці і душі відспівують загиблих воїнів на Сході.

Для прикладу візьму священників, які служили ще у радянські часи. Їм забороняли служити, позбавляли реєстрації, дітей не брали до вищих навчальних закладів, всіляко таврували і навіть обіцяли «останнього попа по телевізору показати». Що ж вони? Вони продовжували служити і молитися.
     
Пішов у небуття радянський союз. Україна здобула незалежність. І тих самих священників яких донедавна гнали, почали підносити, всіляко ставити у приклад їх мужність і вірність, їх витривалість. Шанувати як тих, що не скорилися тоталітарному режиму. А вони продовжували служити і молитися.
     

І ось сучасний час. Епоха різких змін і потрясінь. Вони, священики, віряни,  вже з сивими головами від своїх онуків-правнуків знову чують: зрадники, московські посіпаки, п’ята колона….А вони що7 А вони продовжують служити і молитися!!! Бо пам’ятають братів свої священиків і вірян закатованих за віру і слова Христа: Не бійтеся, Я з вами у всі дні….
   
Патріарх Варфоломій зробив свої ходи у цьому гамбіті. Наступні кроки за Христом. І можливо для Фанара, вони будуть як. Шах і мат….
 
Протоієрей Володимир Савійський.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.