Чому українські чиновники живуть у Фейсбуці?

05 серпня 2019, 14:14
Власник сторінки
Громадський діяч
0
98
Чому українські чиновники живуть у Фейсбуці?

Складається враження, ніби функціонери просто-таки живуть у Фейсбуці, а свої безпосередні обов’язки виконують у вільний від нього час.

У ЗМІ прийнято публікувати рейтинги політиків, котрі найактивніше дописують у  Фейсбуці та інших соціальних мережах. Та навіть неозброєним оком можна помітити, хто саме з топ-чиновників є завсідником стрічки. Це – насамперед, міністр інфраструктури Володимир Омелян, в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, заступник міністра регіонального розвитку й будівництва Лев Парцхаладзе та інші. Вважаю, що це – припустимо. По-перше, вони можуть ретранслювати повідомлення прес-служби міністерства; по-друге, це -- спосіб «напряму» спілкуватися з виборцями і доносити до них інформацію.

Втім, у мене виникають питання до нездорової активності в ФБ саме рядових чиновників, а надто – дрібних керівників відділів, завсекторів, начальників різноманітних управлінь, департаментів та інших. Ось вони, як правило, і не висвітлюють власну діяльність. Натомість – просто «висять» у мережі, лишаючи свої коменти до дописів на будь-які теми – від «котиків» до «розвінчування» політичних опонентів своїх патронів.

Складається таке враження, ніби ці функціонери просто-таки живуть у Фейсбуці, а свої безпосередні обовязки виконують у вільний від нього час. І тут виникає природне запитання: невже український народ платить зі своїх податків зарплати цим «слугам народу» -- за те, щоб вони розважалися в ФБ, коментуючи теми, які геть не стосуються їхніх обовязків і компетенцій?

Дехто скаже, але ж вони – також люди. Саме так, проте від якості роботи цих людей залежить стан вітчизняної економіки, соціальної сфери і, врешті-решт, добробут і здоров’я українських громадян, зниження злочинності й корупції тощо. Та чи можна адекватно працювати на все це, якщо значну частку робочого дня проводити у соціальних мережах? Ось і маємо в Україні здебільшого віртуальну політику з віртуальними чинушами та їхніми піарними та демагогічними «досягненнями» у такій же віртуальній економіці! Панове держслужбовці, може все ж таки залишите Фейсбук і приступите, нарешті, до реальної праці та до виконання своїх безпосередніх обовязків?

З повагою, президент УЗСП Олег Тітамир

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.