Проблеми українського націоналізму

03 липня 2019, 17:29
Власник сторінки
журналист
1
46

Рейтинги националистов не ростут

Представники "Свободи" визнають, що мають певні тертя як з угорськими так і польськими націоналістами, котрим не подобається деяке зростання популярності партії в Україні, а також надмірний радикалізм і прояв расистських позицій цією політичною силою.

Про природу проблем між українськими та польськими націоналістами це єдине питання в якому "Свобода" не відмовляється прославляти дії УПА стосовно польського населення. Якщо в українських націоналістів нема якихось імперських, шовіністичних побажань, то не секрет, що у частини поляків теж є думка, що Галичина – це історична частина Польщі, про Закарпаття та угорців можна і не згадувати.

Крім того, "Свобода" активно виступає проти надання угорській мові статусу регіональної місцевими радами Закарпаття, що в свою чергу призводить до проблем з угорськими націоналістами.
Взагалі, мовне питання розділяє Україну і завжди розділяло. Зі свого боку ВО "Свобода" дуже активно просуває мовне питання. Слід пригадати, що питання мови свого часу використовували і регіонали, щоб мобілізувати власний електорат, налякавши його українською та західняками-бандерівцями. Саме біло-блакитні загравали зі своїми виборцями, запроваджуючи так звані регіональні мови, дозволивши Сходу України використовувати російську нарівні з офіційною українською. До чого це призвело – ми всі з вами чудово пам'ятаємо і що гірко визнати, партія "Свобода ніяк не заважала регіоналам так діяти, а навпаки підігравала їм, не безкоштовно звісно.

Тепер з тим же ватним електоратом регіоналів намагається загравати й команда Зеленського, посилаючи сигнали, мовляв, дозволить їм російську. Так, це спрацює і частина ватників тепер не за Медведчука-Бойка проголосує, а за партію Зеленського.

Але знаєте, мені б дуже хотілося, щоб з боку "Слуги Народу" це виявилася така собі соціальна хитрість, мовляв, про російську мову для Донецька, Луганська, і, не виключено, для Одеси та Харкова вони тепер заговорили лише для того, щоб переманити на бік своєї партії ватний електорат "Опозиційної платформи – За життя". А вже після виборів тим ватникам скажуть, що то був жарт! Адже мовою ворога розмовляють лише підкорені раби, а українці – не такі, тому вибачайте ватники.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.