Психіатрія: індустрія смерті в Києві. Вересень 2018. Підсумки

16 жовтня 2018, 23:18
Власник сторінки
Писатель-публицист
0
53
Психіатрія: індустрія смерті в Києві. Вересень 2018. Підсумки

15 жовтня 2018 ГКПЛ України представила результати виставки «Психіатрія: індустрія смерті», яка завершила свою роботу в Києві в кінці вересня.

23 вересня пізно ввечері останній відвідувач покинув експозицію «Психіатрія: індустрія смерті», яка протягом місяця приймала гостей в Києві на Майдані Незалежності. Це п'ята вже виставка, що проводиться ГКПЛ в Україні, і її головною особливістю став новий стенд «Психіатрія: індустрія смерті в Україні». Тисячі українців, знайомлячись з фактами з усього світу про історію психіатрії та приховані загрози, які психіатрія несе суспільству сьогодні, ставили одне і теж питання: «Що відбувається з душевним здоров'ям в нашій країні? Чи настільки жахлива ситуація, як це представлено?».

П'ять років безперервної роботи волонтерів ГКПЛ дозволили зібрати достатньо фактичного матеріалу про події в українській психіатрії та надати їх на огляд широкому загалу. Нова панель відображає всі жахи і свавілля психіатричної системи в Україні на сьогоднішній день. Смерть, поневолення, насильницьке заколювання препаратами – реальні приклади живих людей, факти злочинів і свавілля системи.

За 30 днів виставку відвідало більше 30000 людей, серед яких чимало журналістів, лікарів, юристів, робітників соціальної сфери, психологів, психотерапевтів, студентів, чиновників та інших гостей. Кожний відвідувач мав можливість отримати матеріали, ідентичні новому стенду, з фактами порушення прав людини у психіатрії в Україні. Більше 3500 матеріалів було розповсюджено у руки фахівців.

Також знаковою подією цьогорічної виставки стала організована лекція відомого психіатра, нарколога, члена міжнародної асоціації психотерапевтів, Олександра Генадійовича Даніліна. Захід відвідало більше 100 фахівців: лікарі, психологи, психотерапевти. Олександр Генадійович поділився 30-ти річним досвідом роботи у психіатричній галузі і висновками до яких він прийшов. Він підкреслив, що нині психіатричний метод «лікування» психічних розладів лише ще більше поневолює людину і ніяк іі не лікує. Що там де потрібна турбота, терпіння і час застосовують жорстокість, закалювання препаратами і насилля.

За місяць роботи виставки, волонтери Гомадянської комісії з прав людини розповсюдили понад 240000 листівок з інформацією про виставку та про проблематику у психіатричній галузі.  Також тему презентації нової панелі висвітлили у ЗМІ.

Загалом увага суспільства до зловживань у психіатричній сфері зростає, суспільство задається питанням, чому у демократичній державі за гроші платників податків існує система з нульовим відсотком результативності і з величезними кількостями щоденних зловживань? Чому все менше і менше людей звертаються за власним бажанням до психіатрів, а держава і на далі продовжує фінансувати цю галузь? Чому до сьогоднішнього дня існують психіатричні «концтабори», вийти з яких неможливо ніколи, а одужати чи соціалізуватись тим більше?

Психіатрія має бути змінена, та має існувати у рамках закону і бути основана на принципах гуманності і допомоги.

Якщо ви або ваші близькі постраждали від дій психіатрів, повідомляйте в ГКПЛ України за тел. +38 (067) 465-3305; +38 (066) 803-5583

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: выставка,психология,психиатрия,психическое расстройство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.