За смерть українських патріотів має відповісти керівництво РФ

25 серпня 2018, 10:25
Власник сторінки
0
2490

Виновники Іловайських подій перебувають у Росії

На фоні святкового настрою пов’язаного із вихідними і урочистостями з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України, ми маємо згадати і сумні події нашої новітньої історії.

В ці пам’ятні дні ми також пам’ятаємо чотирьохрічні події під Іловайськом. Коли українських патріотів зі складу збройних сил, національної гвардії та добровольчих батальйонів було віроломно і зухвало розстріляно злочинцями зі складу регулярних російських військ. Пали справжні герої, пасіонарії української нації…

І ми низько схиляємо голови перед їх подвигом та жертовністю.

Проте, сьогодні, коли частина українських Донбасу та Криму перебувають під окупантом, коли на Сході України триває операція зі звільнення нашої території, де-яки політичні діячі та найняті ними “експерти” і “журналісти” дозволяють собі піар та дешеву рекламу на солдатській крові.

Дійсно, родичі та побратими загиблих, все українське суспільство прагнуть отримати відповідь на питання: “Хто винний та хто понесе покарання за смерть наших героїв?” І суспільство хоче щоб така відповідь була чітка і зрозуміла.

Користуючись цим, не зважаючи на офіційні висновки військової прокуратури (https://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=213793), внутрішньоукраїнська п’ята колона свідомо намагається підсунути суспільству таку зручну і просту відповідь, прямо і безапеляційно звинувачуючи військове керівництво країни. І такі звинувачення, цілеспрямовано не містять згадки чи навіть натяку на злочинні дії російських військовослужбовців, наче їх там не було взагалі (і не має зараз).

Але ми вже знаємо цю мантру російської пропаганди – “іхтамнет”. Про це каже Путін, про це каже Лавров, про це кажуть Песков, Гризлов, Шойгу, Герасимов і хто там ще… Співпадіння? Хто ж доручив нашим (чи вже не нашим) політіканам повторювати російську пропаганду. Що це? Безглуздість? Безвідповідальність? Чи відверта зрада?

Об’єктивна оцінка масштабів Іловайських подій не може мати однозначної позиції щодо визначення винних. Мабуть різна ступінь опосередкованої вини лежить на багатьох суб’єктах та факторах цієї трагедії.

Про них зазначив Генпрокурор (https://112.ua/video/rezultaty-rassledovaniya-agressii-rf-protiv-ukrainy-otchet-lucenko-209418.html)

Це і жахливий стан українського війська та економіки, до якого довела попередня влада; і невідповідність нормативної бази тим завданням, що виконували війська; і пряме втручання у військове управління окремих політиків; і вина окремих підрозділів і військовослужбовців, що самовільно залишили райони бойових дій; і, мабуть, інші аспекти. Ще потрібно скрупульозно та комплексно розбиратись. І такі слідчі дії тривають.

Проте, пряма залежність прокуратурою визначена однозначно: Вина за смерть українських патріотів під Іловайськом безпосередньо залежить від факту віроломного вторгнення російських військ на територію України, в чому напряму звинувачено керівництво РФ.

Коли з вуст окремих політиків ми чуємо звинувачення у бік керівництва збройних сил, треба чітко розуміти, що їх риторикою управляє ворог, що вбивали наших героїв саме росіяни, що об’єктивне розслідування Іловайських подій з’ясує і доведе залежність і ступінь вини інших фігурантів справи.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.