Лінія розмежування, як вона є…

06 червня 2018, 10:57
Власник сторінки
0
419
Лінія розмежування, як вона є…

Російські окупанти створюють штучні перепони для перетину лінії розмежування.

Одним із важливих аспектів сьогодення для мешканців прифронтових районів Донецької області та ТОТ є перетин лінії розмежування між контрольованою територією України та тимчасово окупованою частиною Донецької області. Потрібно чітко розуміти, що незважаючи на присутність українських прикордонників, кордон всередині держави ніхто не прокладав. Заходи з контролю перетину громадянами лінії розмежування здійснюється виключно з метою забезпечення безпеки громадян та більш ефективної боротьби з російськими окупантами.

Мета ж ворога, очевидно, зовсім інша: кілометрові (штучно утворені) черги, хамська поведінка персоналу, вимагання хабарів, введення жорстких заходів контролю за переміщенням товарів народного споживання, відсутність будь яких умов санітарії, - і це лише найкричущіші аспекти проходження незаконного контролю у тимчасовому пункті пропуску «Олександрівка», який в народі називають «Каргіл». Таке враження, що «правоохоронці т. зв. «ДНР» мають на меті позбавити бажання усіх громадян їздити на підконтрольну Україні територію, ізолювати свою псевдо-республіку та при нагоді заробити, адже ні для кого не секрет, що заплативши хабар представникам контролюючих служб у тППр «Олександрівка», можна не очікувати в черзі по 6-12 годин, а безперешкодно перетнути лінію розмежування.

Показовим є те, що кардинально ситуація змінюється при прибутті у тППр «Олександрівка» представників влади так зв. «ДНР». 25 квітня цього року перед прибуттям «голови ДНР» О. Захарченко збоку контролюючих служб та правоохоронців відмічено активізацію проведення процедур у відношенні громадян та транспортних засобів для уникнення скарг осіб та черги. А після вибуття «голови» робота всіх служб продовжилась у «звичайному форматі».

В цей же час особами, що перетинають лінію розмежування відмічається зовсім інше відношення до громадян під час проходження процедури контролю у КПВВ «Мар’їнка» Краматорського прикордонного загону.

Окремо слід зазначити, що на території КПВВ «Мар’їнка» Краматорського прикордонного загону в найближчий час передбачено ремонт дорожнього полотна, встановлення перекриття між модулями паспортного контролю, встановлення нових біо-туалетів для громадян, що перетинають лінію зіткнення, а також буріння свердловини для забезпечення громадян свіжою питною водою. Від КПВВ до м. Мар’їнка запущено безкоштовний автобус для громадян.

Незважаючи на тимчасовість ситуації, що склалась, забезпечення для громадян України елементарних зручностей та санітарних умов є пріоритетним для органів місцевого самоврядування Донецької області та Державної прикордонної служби України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.