Ворог чи братський народ ?

30 січня 2018, 13:26
Власник сторінки
0
39

Агресивне вторгнення і анексія частини території України це далеко ще не кінець ворожого ставлення Східного сусіда до України !

Серед проблем, які зараз надзвичайно актуальні для України, - агресивна політика Кремля, яка полягає у масовій дискредитації України перед міжнародним співтовариством, підтримка та фінансування на території України сепаратистсько – терористичних формувань, намаганні знищити військовий, економічний потенціал України, а згодом взагалі захопити і ліквідувати її як самостійну державу.

Агресивне вторгнення і анексія частини території України це далеко ще не кінець ворожого ставлення Східного сусіда до України.  Вдумайтесь, за даними СБУ з 2014 року скоєно понад 900 терористичних актів(https://hromadskeradio.org/ru/news/2017/07/13/za-try-roky-v-ukrayini-stalosya-900-teraktiv-dokument) На превеликий жаль в цих терактах загинуло багато українських і не тільки українських героїв та простих мирних жителів, які боролись за незалежність України.

 Ми всі пам’ятаємо як 20 липня 2016 року  було підірвано автомобіль з журналістом Павлом Шереметом, 31 березня 2017 року в Маріуполі було підірвано керованою міною автомобіль з полковником СБУ Олександром Хараберюшем,  27 червня 2017 року в Києві  було підірвано автомобіль із полковником ГУР МО Максимом Шаповалом, командиром 10 ОЗСпП, та багато інших.

Також Росія не забуває і про військовий потенціал України. За останні 14 років на українських артскладах було сім великих детонацій боєприпасів.Те, що така велика кількість складів за останні роки детонують, не може бути простою випадковістю (https://novynarnia.com/2017/09/27/istoriya-pozhezh-na-viyskovih-skladah-de-v-ukrayini-vibuhali-boyepripasi/) Тільки від вибухів на складах в Калинівці, збитки складають 800 млн доларів США.

Особливої уваги заслуговує пропаганда Кремля. Можна стверджувати, що російська пропаганда досягла значного успіху в конструюванні всередині Росії та інших країнах сталого образу України та українців як «ворогів» росіян. Після початку Революції гідності в Україні російську пропаганду можна кваліфікувати як інформаційну війну. Тобто Росія почала готувати суспільну думку в РФ до агресії проти України. Після військової агресії, окупації і анексії Криму російська пропаганда не тільки змінилась за своїми методами та прийомами, але й стала найбільш фінансованою у світі, на яку витрачалось у 2012 році 1,6 млрд дол. США. Видатки на програму «Інформаційне суспільство» (2011–2020 роки) сягатимуть 40,6 млрд дол. США. Метою програми можна вважати повне охоплення російськомовного населення земної кулі як державними, так і приватними ЗМІ РФ. Активно використовуються чисельні групи інтернет-бойовиків — «кремлівських тролів»

Очевидно, що агресивна політика російського керівництва спрямована передусім на ліквідацію України як незалежної, самостійної та суверенної держави. Свого часу Митрополит А. Шептицький наголосив: “Якою б не була Росія, вона добровільно не зречеться своєї влади над Україною, але якщо Україна хоче жити вільним життям, то мусить обов'язково відокремитися від Москви, повинна стати незалежною державою, шукати собі союзників серед інших вільних народів”

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.