Вітаю близьких і далеких мені українців зі святом Незалежності!

24 серпня 2016, 11:55
Власник сторінки
Директор Украинского института стратегий глобального развития и адаптации
0
119
Вітаю близьких і далеких мені українців зі святом Незалежності!

Вітаю близьких і далеких мені українців зі святом Незалежності!

Вітаю близьких і далеких мені українців зі святом Незалежності! А свої побажання сформулюю у наступному
Три тезиси про Незалежність
1. Незалежність України вибороли всі українці — зі Львова і Донецька, Києву та Криму, інтелігенція та робітники, молоді та старі. Їх рішення 25 років тому стало доленосним та, слава Богу, у мирний спосіб перетворило мрію десятків поколінь українців на дійсність.
Тому ні хто сьогодні не в праві претендувати на ексклюзивне володіння Незалежністю — це надбання спільне, це те — що об'єднує Україну.
2. Незалежність — це творча й важка праця, яка повинна стати буденною. Можливо, комусь, не звиклому до рутинної праці, легше її позбутися. Бо нова героїчна боротьба у підпіллі або за кордоном, чи гарно оплачена праця на “старшого брата” та смиренні зітхання “ми не доросли до незалежності” - по різному але привабливіші за важкий повсякденний труд.
Досить шукати ворогів та роз'єднуватись. Треба творити та з'єднувати.
3. Як свобода — це усвідомлена несвобода, так і незалежність — це усвідомлена залежність. Від власної історії та народу, стану економіки та сусідів, мрій та цінностей. Не можна бути незалежним від усього, а попри все — незалежним від розуму. Чи не таку незалежність від власного розуму ми демонструємо, коли руйнуємо довіру до авторитетів і еліт, традицій, спільнот, минулого?
Шлях Незалежності — це хода не розрізнених індивідів, це родові герби на стінах університетів, це сімейні династії, храми, охайні могили предків. Саме на цій основі виростає сильна економіка, порядок та спокій. Ми достатньо зруйнували, час будувати.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.