Краще з «контробаса» жити ?

22 липня 2015, 12:41
Власник сторінки
Маркетолог, Пиар-менеджер, Адвокат
2
360
Краще з «контробаса» жити ?

Комерційна складова карптської України.

«Це не наша війна» - досить дивна фраза, яку я почув  від місцевих жителів Закарпаття, нещодавно після подій, пов’язаних з «Правим сектором». Цікаве саме формулювання «не наша війна», тобто одна особа виступає від імені всього регіону, всіх людей, які населяють цей славетний край.

Стає цікаве запитання, а чіяж тоді вона? Можливо галичан, волинян, подолян, жителів Центральної , Південної України чи слобожаців, а може мешканців Донбасу, які втратили домівки та майно.

Зараз питання щодо донеччан посилено розігрується в вітчизняних та іноземних засобах масової інформації. Судження, мов, самі до такої ситуації довели, нема чого тікати до Києва чи Львова, беріть до рук зброю і повертайтесь на Схід. І вони повертаються, разом з ЗС України, добровольчими батальйонами «Правого сектору», «Азова», «Карпатська Січ» Зокрема, вказане формування виникло на території Закарпатської області. Мабуть це люди, які пам’ятають славетних опришків, Олексу Довбуша і не бажають, щоб їхньою землею керував якийсь «пацаватий ватник». Перебуваючи по той бік Карпат, спілкуючись з патріотично налаштованими жителями цього краю я узнав жахливі речі про те що значна кількість чоловіків виїхали на «заробітки» виїхали до суміжних країн, а насправді відсиджуються в Угорщині чи Румунії, перечікують чергову хвилю мобілізації.

Виявляється, що для окремих мешканців Закарпаття слова Івана Котляревського: «Любов отчизні, де герої, там сила вража не устоїть. Там грудь сильніша од гармат» уже нічого не варті. Краще з «контробаса» жити і прикриватись фразою «це не наша війна», уникати мобілізації, видумувати різні байки про русинів, про окремішність жителів Закарпаття. Мабуть забули вони події лютого-березня 1937 року, під час короткотривалого існування Карпатської України, на чолі з Августином Волошиним, тоді їм на допомогу своїх бійців привів галичанин, в майбутньому командувач УПА – Роман Шухевич і не говорив фразу «це не наша війна».

Зрозумійте шановні мої земляки – закарпатці, у вас не має іншої землі ніж богом дані долини та гори між Карпатами та Тисою. Це ваша земля і її потрібно захистити, а не тікати в чужі краї, ухиляючись від мобілізації, ганьблячи славетне ім’я Олекси Довбуша та його побратимів, даючи можливість кремлівським мракобісам із російських ЗМІ говорити про «откритія второго фронта»

Час зрозуміти, що Україна у нас єдина і її не потрібно ділити, бо ворог і так її намагається розкраюватити, не потрібно боятися мобілізації за вами народ. Згадайте події річної давнини, волонтерську роботу, яка зіграла вирішальну роль, при тодішній слабкій армії в матеріальному та і в моральному забезпеченні.

На даний час ми маємо сильну та організовану армію, яка дасть відсіч будь-якому агресору. ЗС України потребує бійців, командирів, готових положити навіть життя на алтарь Вітчизни, а події пов’язані з «Правим сектором» - це просте непорозуміння, яке досить скоро забудеться

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: контрабанда,Закарпатье,Геннадий Москаль
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.