Синій, як море, як день - золотий, З неба і сонця наш прапор ясний

16 вересня 2014, 18:16
Власник сторінки
1
56

Українська державна символіка стрімко увійшла в повсякденне життя людей. Синьо-жовті кольори стали предметом національної гордості й, навіть, знаком моди.

22 роки ми поволі формувалися як сучасна нація. Важкі випробування, що випали протягом останнього року, не просто надзвичайно прискорили цей процес. Вони призвели до його логічного завершення. Сьогодні як народ ми - єдині та могутні, як ніколи! Саме за останній рік кардинально зросла кількість тих, хто вважає себе патріотом України. Подивіться на цей зворушливий рух. Тисячі, сотні волонтерів на зібрані серед громадян гроші в усій Україні фарбують в синє та жовте паркани й мости.

Вирішили не відставати й у Стрижавці. За ініціативою депутата райради Людмили Мазай, яка є вчителем у НВЗ ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей, та всього шкільного колективу ухвалили рішення в день національного Прапора України розфарбувати в його кольори місцевий міст. Патріотичну справу підтримали голова Вінницької райради Сергій Сітарський, в.о. очільника територіальної громади Валентина Медведська, місцеві депутати, працівники дитячого садочка. 
Допомогти фарбувати запропонували випускникам школи, але, за словами організаторів, не очікували, що стільки дітей (близько 30 осіб) виявить ініціативу та прийдуть допомагати. Юнаки й дівчата наголосили на тому, що вони хочуть доєднатися до того руху, котрий зараз поширився всією країною, і хоч так підтримати свою державу в нелегкий час.
Поки працювали, встановили скриньку для збору коштів на фарбу, адже тієї кількості, що була закуплена, не вистачило. Небайдужі мешканці громади зупинялися та вносили свій посильний вклад у справу - так назбирали близько двох тисяч гривень. Вистачило фарби ще й на шкільний паркан, котрий, тепер одягнений у кольори прапора, зустрічатиме юнь 1 вересня. А залишок коштів передали в селищну раду для допомоги сім’ям стрижавських хлопців, які беруть участь в АТО на сході нашої держави.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.