Фаст-фуд замість Будинку культури

27 лютого 2013, 09:24
Власник сторінки
політик
0
727
Фаст-фуд замість Будинку культури

Забудовник міського парку в Борисполі приховує, що насправді він будує

У місті Борисполі вже 24 роки відсутній міський Будинок культури. Парадоксальна ситуація для такого міста. Особливо, коли в місті, як гриби, ростуть торгівельні та інші розважальні комплекси.

Відтоді, як згорів Будинок культури, який розташовувався у міському парку культури, на його місті чого тільки не було, і СТО, і стоянки, все що завгодно, але зовсім не те, де б мої земляки разом з сім’ями могли б проводити своє дозвілля.

За останні роки, у мешканців міста з’явилась надія, що врешті решт вони отримають, якщо не окремий Будинок культури, то бодай частину приміщення, відповідно обладнану і в достатньому об’ємі, яка б могла повноцінно виконувати функції міського БК. Але, як виявилось останнім часом, інвестор, який розпочав будівництво, при цьому взяв на себе зобов’язання забезпечити місто необхідним приміщенням будує не зовсім те, що обіцяв. Що саме – до кінця нікому не відомо…

Я звернувся з відкритим листом до мешканців Борисполя. Бо як народний депутат України обраний по мажоритарному окрузі №98, як громадянин України, як людина, яка народилася і виросла у місті Бориспіль, я повністю розділяю стурбованість і обурення будівництвом у парковій зоні міста Бориспіль торгово-розважального центру. Я ініціював розгляд цього питання міськрадою Борисполя, бо в парковій зоні зводиться не те, що обіцяли громаді міста і на що давали дозвіл депутати міськради.

Ще у 2007 році міська рада прийняла рішення про передачу земельної ділянки Міського парку в оренду під будівництво культурно-мистецького та розважального комплексу. Сам договір був підписаний з порушеннями. Але не дивлячись на це, навіть у ньому передбачалось, що 10 відсотків від зведеної споруди буде відведено для актового залу, інших приміщень, які будуть передані у власність міста та його мешканців.

Однак виявилось, що городян ввели в оману. Невідомо як, коли  і за чиїм погодження змінилися проекти будівлі, під яку виділялася земельна ділянка. Окрім зовнішніх відмінностей проекту, відбулися зміни і щодо цільового призначення будівлі. В заключному додатку до договору, замість культурно-мистецького та розважального комплексу вже фігурує ТОРГОВО-розважальний центр (ТРЦ). Де передбачені торгівельні площі, фаст-фуди, а що ще – нікому достеменно не відомо, включно з більшістю депутатів міськради.

Але найбільш болючим для міста стало те, що замість передачі у власність міста 10-ти відсотків приміщень споруди яка будується, до яких обов’язково повинен був входити актовий зал, чомусь були змінені умови договору і фірма-забудовник обмежилась лише разовим грошовим відшкодуванням.

Такі дії забудовника ставлять під загрозу надії городян отримати врешті решт повноцінне приміщення та актовий зал, які б забезпечували потребу міста для проведення культурних заходів для своїх мешканців.

При цьому  Бориспіль лише одне з двох міст в області, які не мають свого будинку культури, де громада могла б організовувати своє дозвілля. Тому обов’язок міської ради, міськвиконкому, мій особистий – зробити все можливе, щоб ліквідувати це ганебне явище.

Під час чисельних зустрічей з виборцями як під час виборчої кампанії так і після її завершення, я не зустрів жодної людини, яка б підтримувала будівництво ТРЦ у парковій зоні міста. Ще до початку будівництва, у жовтні минулого року я звертався до міськради з попередженням: будівництво торгівельно-розважального комплексу, з сумнівним наповненням, яке ретельно приховують від людей, призведе до високої напруги серед громади міста. Що, власне, і відбулось.

Тому напередодні сесії міськради 26 лютого я звернувся з відкритим листом до міських депутатів з проханням розглянути це питання та вжити усіх заходів для його врегулювання. Бо будь-які зволікання з його розглядом призведуть до того, що цей таємничий об’єкт буде зведений, а місто і його мешканці так і залишаться без міського закладу культури.

 Окремо я звернувся до прокурора Бориспільської міжрайонної прокуратури з проханням ініціювати подання позовної заяви до суду про визнання договору оренди землі від 18.01.2008 року укладеного між Бориспільською міською радою, в особі міського голови – Федорчука А.С. та ТОВ «Біопром»,  в особі генерального директора Гури С.В. від 18.01.2008 року як такого, що був укладений із порушенням законодавства та не відповідає інтересам територіальної громади міста. А також з проханням до прокурора здійснити перевірку щодо правомірності укладення посадовими особами договору оренди та подальших додатків до договору. Бо сьогодні склалася ситуація, коли ні депутатам, ні тим більше звичайним громадянам не відомо, що зводиться у міському парку.

Я вдячний депутатам міськради, що вони включили в порядок денний розгляд цього питання. Особливо тій частині депутатського корпусу які об’єднались щоб стати на захист мешканців міста і виступили проти будівлі торгівельно-розважального комплексу.

Депутати міськради дослухались до голосу громади, до моїх порад, до здорового глузду і майже одноголосно прийняли єдино правильне рішення – призупинити будівництво торгово-розважального центру.

Я вітаю мешканців Борисполя з першою перемогою!

Але це лише перший виграний бій і передчасно святкувати остаточну перемогу. Такою вона буде тоді, коли громада в особі депутатського корпусу укладе інвестиційний договір з забудовником, у якому чітко і однозначно буде зазначено: забудовник передає у власність міста приміщення та актовий зал, які будуть служити виключно для потреб громади і в достатніх розмірах для проведення мистецьких, культурних заходів міського масштабу.

Сподіваюсь, що таке рішення буде прийняте на позачерговій сесії, яка буде скликана найближчим часом.

В противному випадку, більшість мешканців Борисполя, як показують соціологічні дослідження, готові самостійно відстоювати свої права найбільш радикальними методами. І у випадку, якщо забудовник не захоче виконувати свої зобов’язання перед містом, а депутатам міськради не вистачить волі відстояти інтересів своїх громадян, то я буду першим серед тих, хто разом з мешканцями Борисполя вийде на протести і стане на захист їхніх законних прав. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.