У Європу з красивим фасадом і зі злиднями всередині

31 жовтня 2013, 21:06
Власник сторінки
політик
1
316
У Європу з красивим фасадом і зі злиднями всередині

Люди втомилися від "покращення"

На одному з телевізійних ток-шоу ведучий зауважив, що я підготував мало «значущих» законопроектів. Але чим далі від’їжджаєш від Києва тим більше та сама значущість і політична гострота набирають зовсім іншого змісту. 

Люди не розуміють предмету і змісту суперечок, які постійно точаться у Верховній Раді. Їм хочеться, щоб в парламенті йшли гострі і палкі дискусії довкола закону про спадщину, про скасування пенсійної реформи, збільшення пенсій, відновлення виплат дітям війни, чорнобильцям, афганцям. Про надання статусу держслужбовця медикам, вчителям. Закон про землю…


Верховна Рада з депутатським складом і люди живуть в інших вимірах. Мені, наприклад, сьогодні, під час зустрічей з виборцями сіл Іванкова та Любарців, важко було відповісти, чому не приймаються закони, які б захищали людей. Чому держслужбовець у сільраді, яка отримує 1500 гривень, повинна платити 1000 грн. за комунпослуги? Чому люди повинні заново купувати батьківську хату, яку батьки передали їм у власність? Чому держказначейство затримує гроші, які селяни самі збирали на свої потреби?… 

Люди не розуміють, чому опозиція з таким запалом і принциповістю, вимагає від влади прийняття євроінтеграційних законів, а за ті закони, які вони обіцяли прийняти в першу чергу – забули.

Як сказав сьогодні один з виборців, якщо Верховна Рада буде і далі приймати такі закони, то не буде з ким йти в Європу. 

Нинішня ситуація в країні мені нагадує Будинок культури в селі Любарці. Зовні, споруда пристойна і навіть з претензією на помпезність. А всередині обвалена стеля лежить просто на стільцях. Добре, що хоч людей не було, коли все обвалилось. Грошей для ремонту в села немає.


В нас зараз те саме, стараємось показати перед Європою красивий зовнішній фасад, а всередині ще трохи, і вже ніхто не врятує людей від «покращень», які накриють всіх з головою.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.