У Раді утворилася «комфортна опозиція»

25 грудня 2012, 14:39
Власник сторінки
політик
0
1098

Опозиція продалася за комітети...

Сьогоднішнє голосування за розподіл комітетів у Верховній Раді ще раз засвідчило, парламентська опозиція не налаштована на серозну боротьбу з існуючим режимом.

На жаль, більшість українців, які чекали змін після виборів, залишилися розчаровані. Сьогодні в парламенті ми бачимо що політики, які зайшли у сесійну залу, перетворюються в «комфортну опозицію», і найбільше розчарування в тому, що в «комфортну опозицію» саме для влади.

Опозиційні фракції не відстояли своє право на три контролюючі комітети: з питань регламенту, бюджетний та питань соцполітики. Натомість лідери опозиції виторгували собі економічний, екологічний та паливно-енергетичний комітети.   Як можна перебувати в опозиції й очолювати, наприклад, Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу?

Я пропонував лідерам опозиційних фракцій сьогодні не займатися розподілом портфелів, а провести збори опозиційних депутатів, де напрацювати реальний сценарій супротиву. Але сьогоднішній день пройшов по іншому сценарію, й на жаль, цей сценарій був написаний не в опозиційних кабінетах.

Нагадаю, що Юлія Тимошенко закликала взагалі не входити у сесійний зал після виборів. І опозиція навіть спочатку на це погодилася. Навіть заявляла про відмову від комітетських торгів. Але, як бачимо,  бажання вмоститися в теплі крісла перемогло бажання боротися із владою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.