“Бориспіль” - на виліт...

28 листопада 2012, 18:48
Власник сторінки
політик
0
1643

Бульдозерами по літакам...

Навіщо комусь віддавати ворота, які й так приносять прибуток, що капає у державну скарбницю? Мова про аеропорт “Бориспіль”. Через півроку держава передасть його у концесію. Поки не визначно назва фірми, але це не так важливо, бо вона матиме офшорну прописку та українських власників.


В українських умовах концесія — це прихована приватизація. Ми вже маємо приклади концесії шахт на Донеччині, коли віддали найкращі шахти невідомим офшорним компаніям, власниками яких є нинішні чиновники. Чи, наприклад, віддали “Луганськводоканал” росіянам і вартість послуг зросла втричі.


Щось подібне буде і з Міжнародним аеропортом “Бориспіль”. Він уже пройшов передпродажну підготовку. До ЄВРО збудували новий термінал, поремонтували злітні смуги. Після мільйонних капіталовкладень бюджетних коштів і власник “намалювався”.


Чомусь Борис Колесником не хоче “відпрацювати” схему концесії на якомусь обласному летовищі. А починає одразу з головних воріт країни. Тому що концесія — це стовідсотково корупційна схема влади, яка приноситиме щонайменше 300 мільйонів прибутку для "своїх".


В минулому році аеропорт заробив 586 мільйонів гривень. А за умовами концесії власник аеропорту має віддавати до бюджету лише 150 мільйонів за оренду. І я ніколи не провірю, що орендар аеропорту витрачатиме ці 300 мільйонів на модернізацію чи соціальну сферу. Це гарні слова і не більше.


Для Борисполя концесія — це удар по соціальній сфері. Аеропорт є головним наповнювачем бюдженту міста. В разі передачі в концесію всі прибутки підуть в офшори. Вже зараз звільнено майже сто працівників з формулювання, що “старі”. На їхнє місце взяли “нових”, які ні працювати не вміють, а, головне, не ще навчилися заперечувати...


Я зареєстрував законопроект про заборону передачі в концесію чи продаж аеропорту “Бориспіль”. Комітет Верховної Ради з питань економічної політики рекоментував його схвалити у першому читанні. Переконаний, що у Верховній Раді вистачить голосів аби прийняти цей закон і залишити “Бориспіль” у державній власності.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.