Okoзамилювaння цифрами

19 березня 2011, 18:41
Власник сторінки
політик
1
1413

Що з цінами? Як зупинити зростання цін?

 

 Чому показники офіційної статистики не співпадають з  домашньою  бухгалтерією наших родин. Ці  болючі питання кожного дня можна почути від наших громадян.

 

Поки влада  сухими цифрами офіційної статистики намагається нам замилити очі переконуючи, що зростання цін складає лише 9,1 %  експерти вже підрахували що по   найскромнішим оцінкам ціни зросли на 42%.

 

Це означає, що в 2010 році сімейні бюджети сталі бідніші на 42%. Тому наша фракція «БЮТ - Батьківщина»  виступає в парламенті за збільшення зарплат і пенсій саме в таких параметрах,  вимагає індексувати тобто збільшити  мінімальні пенсії та заробітні плати відповідно до реального зростання цін. Людям потрібно компенсувати те, що вони втратили від бездарної політики діючого уряду.

 

Індексація – це не забаганка політиків, це вимога Закону. Саме тому, уряду Януковича-Азарова вигідно приховувати реальні показники інфляції. Робиться це для того, щоб надурити людей. Але коли закрити очі – проблема не зникне. Вони відкриваються  одразу після відвідин базару чи магазину. Але хіба урядовці ходять на ринок? Ходять, але виключно для того аби похизуватися перед журналістами що вони «печуться» проблемами людей…   

 

Якщо зважити на реальний рівень інфляції, то мінімальна заробітна плата ще  з 1 січня 2011 року повинна була становити 1236 гривень, а мінімальна пенсія – 989 гривень. Сьогодні мінімальна зарплата -  941 грн.  мінімальна пенсія – 750 грн.

 

Кожна сім’я левову частку  доходів спрямовує на придбання продовольчих товарів та  оплату комунальних послуг. Наші громадяни  змушені купувати найнеобхідніше. Більше 50% людей витрачають кошти  лише на харчі. А тих, кому не вистачає зарплат для того аби купити хліб та молоко понад 17%.  

 

Частка витрат  на продукти харчування у 2009  складала 32,3%, а у грудні 2010 року - вже 57,3%! середньої зарплати українців. Тому зростання цін вдарило по сімейному бюджету. Відтак, протягом року правління Януковича-Азарова спостерігається стрімке падіння доходів та значене погіршення якості життя більшості громадян України.

 

Hе треба бути великим економістом щоб побачити, що подорожчання спричинено штучним зростання цін на пальне, драконівськими нормами Податкового кодексу та   втручанням уряду в аграрний ринок.

 

Влада пригнічує агарний бізнес, тому  харчі будуть дорожчати в Україні незалежно від світових тенденцій. Так урядовим  законопроектом и пропонується одній  компанії  виключне право на експорт борошна, зерна, олії, цукру  і т.д. Тобто сільгоспвиробників будуть змушувати продавати це все за безцінь монополісту , пояснюючи  це боротьбою за стримування цін. В результаті ці товари ніяк не здешевлять, бо буде дефіцит, як з гречкою було, а монополіст від експорту по ринковим цінам отримає надприбутки.

 

За оцінками експертів ціни у 2011 році зростатимуть і далі. Їхній прогноз - харчі подорожчають ще на 50%, крім того в дефіциті буде так гречка,  а також горох, картопля, морква, столовий буряк. Ці товари селянину невигідно вирощувати.

 

Такі невтішні цифри свідчить про  непрофесійність діючої влади. Вони не вміють працювати самі, але і не прислухаються до інших. Уряд та парламентська більшість ігнорують законодавчі ініціативи опозиції щодо невідкладного виправлення ситуації у економіці. 

 

Депутатами від "БЮТ - Батьківщини" підготовлений пакет законопроектів, які дозволять виправити ситуацію. Але думка опонентів ігнорується. А розрекламовані реформи робляться лише заради збагачення провладних олігархів. Недарма за рік правління Януковича-Азарова вони подвоїли свої статки та увійшли до топ рейтингів багатіїв за версією журналу "Форбс", в той час як більшість українців зубожіла.  

 

Мета реформ, які пропонує «БЮТ - Батьківщина» це справедливий розподіл національного багатства. Тут не потрібно винаходити велосипед: багаті мають поділитися  з бідними, а не навпаки.   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.