Спадщина по старинці

16 жовтня 2012, 14:15
Власник сторінки
політик
0
2125

Не повинен від батька син купляти будинок, а від цього сина його онук, а онук продавати свою хату своєму сину

Рада ухвалила багатостраждальний закон про спадщину. За проголосувало 288 моїх колег. Я один із авторів цієї ініціативи.

Повернути старий порядок оформлення спадщини селяни просять під час кожної зустрічі. Раніше не потрібно було їхати у райцентр, бо усі документи переоформляв сільський голова і через шість місяців спадкоємець вступав у законні права.

Нині ситуація виглядає так, що спадкоємець має купити у самого себе будинок чи землю.. Це абсурд! Адже у багатьох випадках селяни копійку до копійки складали аби збудувати хату. 

Не повинен від батька син купляти будинок, а від цього сина його онук, а онук продавати свою хату своєму сину.

Раніше сільський голова записував спадкоємця, ставив печатку, брав 85 копійок державного мита, підписував – і все. Нині за оформлення спадщини селяни платитимуть 34 гривень держмита. Для цього їм не потрібно буде їхати в райцентр і стояти в черзі до нотаріуса. Все це оформлятиме сільський голова.

В останній сесійний день перед виборами Рада зробили людям гарний подарунок. Але Це лише перший крок.

Наступним, має бути ухвалення мого законопроекту № 11203, який поширює спрощену процедуру оформлення спадщини на нерухомість та землі і в містечках. Таким чином, у маленьких містечках таких як Згурівка, Яготин, чи Переяслав також людям не потрібно буде йти до нотаріуса, аби оформити спадщину на стареньку батьківську хату.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.