Мажоритарники як тест для опозиції

25 грудня 2012, 13:39
Власник сторінки
політик
0
869

Конституційний суд має повернути самовисуванцям депутатські права

Знову про «резервацію». Рада запрацювала і від слів потрібно переходити до справи. Я критикував обмеження прав  непартійних депутатів.  Тепер підготував звернення до Конституційного суду щодо забезпечення конституційних прав парламентарів обраних по мажоритарних округах.

Дискримінаційні зміни  до Закону «Про Регламент» більшість Верховної Ради шостого скликання внесла в останні дні свого існування. Те, що ці «новації» позбавляють можливості депутата мажоритарника повноцінно виконувати функції народного обранця, не бачить хіба що сліпий або політично заангажований політик.

Депутатів мажоритарників, особливо самовисуванців, поставили до стінки і залишили лише один варіант – фракційну прописку. В іншому випадку законодавчі ініціативи такого депутата будуть розглядатися за принципом «різне», тобто в останню чергу. В чергу з кінця доведеться ставати навіть тоді, коли депутат має за своїми плечима підтримку 99% виборців на своєму окрузі.

Діючий режим хоче не тільки загнати мажоритарників у більшість, а й залишити у новій Верховній Раді старі правила, коли рішення ухвалюються за командою «парламентського диригента»

Більшість депутатів самовисуванців йшли до Верховної Ради не за політичними преференціями, не за теплими місцями, а шли вирішувати проблеми своїх виборців. А таких виборців – мільйони по всій країні. Нині діючий закон про Регламент позбавляє їх такої можливості.

Я звертаюся до лідерів опозиційних фракцій з листом підтримати моє конституційне звернення. Це буде тестом на Вашу реальну опозиційність. Тоді стане зрозуміло, чи опозиційні політичні сили, які сьогодні сформовані у фракції прийшли до парламенту боротися за політичні преференції і посади, чи дійсно вони хочуть створити дієздатний парламент, об’єднати усіх опозиційних депутатів, щоб протистояти нинішньому режиму і відстоювати права звичайних громадян, які сьогодні залишаються наодинці зі своїми проблемами.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.