Недоторканні пільговики

14 січня 2013, 21:19
Власник сторінки
політик
0
1354

Про депутатські пільги, недоторканність і відкликання народного депутата

    Представник фракції "Батьківщина" Андрій Пишний заявив про те, що у бюджеті 2013 року залишились привелийовані пільги для народних депутатів. Безпільговиками обранці були недовго, поки за народну “любов” змагалися.

    Верховна Рада минулого скликання прийняла зміни до закону «Про статус народного депутата», яким обранці позбавлялися пільг. Щоправда, зміни були внесені через бюджет-2012.

    Минулий рік був роком виборів до ВР і треба було сподобатися виборцям та продемонструвати готовність працювати без привілей, без пільг, матеріальних допомог. Бо для людей, які ледве зводять кінці з кінцями депутатські пільги – це величезний подразник, якого потрібно було позбутися.

    В даному випадку бюджет — документ тимчасовий. А коли ухвалювався держбюджет на 13 рік, після виборів, то і провладні фракції і опозиція «забули», що пільги народним депутатам знову повертаються в повному об’ємі.

    Точніше не помітили. Інакше, як можна охарактеризувати той факт, що депутати, яких виборці не захотіли бачити у новій Раді, ще рік висітимуть на шиї цього ж виборця? У бюджеті-2013 передбачені кошти на виплату протягом року щомісячної допомоги тим, хто не пройшов до парламенту...

    У Верховній Раді минулого скликання я був співавтором законопроекту, який би назавжди позбавив депутатів роздутих пільг. Але він не був прийнятий.

    Я вітаю намір опозиція знову підняла це питання. Залишається сподіватися, що колеги свої публічні заяви про зняття депутатських пільг дуже швидко оформлять у вигляді законопроекту.

    А ще хотілося б нагадати, що окрім депутатських пільг, опозиційні сили наполягали на знятті депутатської недоторканності, на законі про відкликання депутата.

    Сьогодні - це особливо актуально, враховуючи що половину складу Верховної Ради складають депутати мажоритарщики. І вже з першого засідання з'явився депутат- «тушка». Тому я зареєстрував законопроекти і про скасування недоторканності в тому числі і для Президента і про відкликання недобросовісного депутата. (Одна із причин для відкликання є голосування чужою карткою).

    Якщо для лідерів опозиційних фракцій виконання обіцянок своїм виборцям важливіше за їх гетьманські амбіції, то вони підтримають їх розгляд і прийняття вже під час наступної сесії ВР.

    Також сподіваюся на послідовність Партії регіонів, яка в своїй передвиборчій програмі також обіцяла виборцям позбутися пільг та привілеїв.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.