"Здача" Києва

21 березня 2013, 16:58
Власник сторінки
політик
0
1953
 Здача  Києва

Класичний «договірняк» з прицілом на 2015 рік

Сьогодні в парламенті київську громаду кинули і опозиція і влада. Вибори до Київради і мера Києва відбудуться у 2015 році. Сьогодні – це доконаний факт.

Ми вкотре побачили приклад класичного «договорняка» в стінах парламенту. Чому класичного? Та тому що це далеко не перший і він вже став класичним.

На 12 день акції «Повстань Україно», яку ініціювала і проводить опозиція – був зданий Київ. Тобто віднині влада, до 2015 року спокійно буде дери банити київські землі, комунальне майно.

Сьогодні повністю стало зрозумілим: умову, яку партія влади ставила перед опозицією проголосувати за постанову Верховної Ради про проведення виборів до Київради і вибори київського міського голови у чітко визначені терміни, тобто 2 червня цього року лише в першому читанні – виконана. Іншими словами – за таку постанову не проголосували взагалі.

Єдиний голос «проти» прийняття постанови в першому читанні – був мій. Бо така постанова – це капітуляція перед владою і безсилість.

Партія Регіонів говорить про те, що для визначення дати виборів у місті Києві потрібне рішення Конституційного суду. А хто нині сумнівається в тому, що таке рішення вже написане і в ньому чітко зазначено: міського голову Києва і Київраду потрібно обирати у 2015 році? Я думаю сумнівів ні у кого немає. В опозиції також.

Розмови про прийняття за основу, друге, третє читання постанови – це окозамилювання. І в першу чергу перед киянами. Тобто тими, хто підтримав опозиціонерів на виборах, хто наділив їх владою, довірив їм не тільки своє майбутнє, а майбутнє держави…

Я проти того, щоб в парламенті відбувались суто популістські речі. З чиєї сторони вони б не лунали. А сьогодні, складається враження, що на цьому побудована вся діяльність Верховної Ради.

Спершу окремі лідери опозиції кричали, що вони будуть будь-якою ціною депутатство Власенка, а його здали. Про те, що опозиція буде відстоювати права громади Києва мати свою владу, і здали їх, їхні надії і сподівання. Про те, що опозиція буде захищати політв’язнів Юлію Тимошенко, Юлія Тимошенко. А зараз забули за декриміналізацію статті. Через які тільки причини не блокували парламент, але не через те, що у нас і далі є в’язні совісті.

А сьогодні стало зрозумілим: за показною боротьбою – вибори у місті Києві невигідно проводити нікому. Ні владі, ні опозиції.

Кияни довірили опозиціонерам представляти їхні інтереси в парламенті у всіх мажоритарних округах Києва!  Та навіть в одному з них, не змогли відстояти опозиційного кандидата. Зараз про це навіть не згадує. А влада боїться київських виборів. Бо рейтинг провладної партії майже нульовий.

Куди ми рухаємося далі? Або ми боремось з цією владою реальними діями, або ми погоджуємось з тим, що вибори в місті Києві не потрібно проводити…

Ще тиждень тому влада заявила свій сценарій: постанову про вибори у Києві приймається за основу, потім ніби то чекаємо рішення КС, а вже тоді будемо вирішувати…

Вже сьогодні всі знають, яким буде рішення. Бо воно вже написане! Вибори до Київради і київського міського голови повинні відбутися у 2015 році.

Чого хотіла влада, а точніше, чого боялася – того й уникнула. А кияни будуть до 15-го року їздити по поганих дорогах, самотужки вирішувати свої проблеми, соціального захисту, програм не буде, а у так званій Київраді буде і далі сидіти більшість, яка прийшла ще з Черновецьким і разом з владою буде розпилювати київський бюджет, продавати землі, просто обкрадати киян.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.