Рахункована палата намагається «відбілити» «Бориспіль» (ДОКУМЕНТИ)

09 квітня 2013, 16:05
Власник сторінки
політик
0
1591
Рахункована палата намагається «відбілити» «Бориспіль» (ДОКУМЕНТИ)

Контролери спускають «на гальмах" справу неефективної реконструкції

Аеропорту «Бориспіль» наростили потужності і забрали пасажирів. 

Рахункова палата провела аудит і  5 березня на своєму сайті заявила, що під час реконструкції аеропорту «Бориспіль» кошти були використані неефективно та з порушенням законодавства. 

Я звернувся із депутатським запитом? аби Рахункова палата надала мені повний пакет документів перевірки. Як мені відомо, висновки контролерів налічують півсотні сторінок.

 Офіційна   відповідь Рахункової палати вмістилася на двох з половиною сторінках. У документі зафіксовано збільшення  фінансування майже у тричі (з 1,7 млрд. до 4,8 млрд. гривень),  збільшення удвічі пропускної спроможності нового терміналу «D» та збільшення потужностей всього аеропорту більш ніж на третину  від фактичних потреб. 

Тобто «інвестиції призвели до зростання вартості авіаперевезень та зниження конкурентоспроможності МА «Бориспіль».З цим важко не погодитися.

 Попри невтішний висновок, контролери Рахункової палати намагаються замяти нехлюйство і розбазарювання коштів витрачених на спорудження терміналу  «D». Мовляв, до збільшення вартості робіт призвели: відсутність «цільової державної програми розвитку аеропортів України», а «прогнозні показники обсягів фінансування розвитку МА «Бориспіль» коригувались Кабінетом Міністрів сім разів» і це «без належного нормативно-правового та фінансового обгрунтування»

  Попри невтішний висновок контролери не помічають «фактів нецільового використання бюджетних коштів» і тому «рішення про передачу до правоохоронних органів матеріалів за фактами виявлених при аудиту порушень Колегією Рахункової палати не приймається». Засідання Колегії відбулося 23 січня. Метаморфози та й годі...

 Водночас, це не означає, що аудитом не зацікавилися правоохоронні органи.

У відповіді на моє депутатське звернення прокурор Київської області повідомив, що «прокуратурою області проводиться перевірка». Ключове слово: "проводиться". З  результатами перевірки обіцяли повідомити додатково.  

Виходить, що Колегія Рахункової палати злукавила, коли не знайшла підстав для направлення матеріалів аудиту до правоохоронних органів. Тому хочу попередити: спустити справу «на гальмах» не вдасться.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.