Власники котеджів забирають­ у людей Дніпро

30 травня 2013, 15:55
Власник сторінки
політик
0
1462
Власники котеджів забирають­ у людей Дніпро

Мешканці Київщини можуть втратити можливість­ виходу до річки

Усіх багатіїв тягне до води. Одні купують яхти, інші - викуповуют­ь пляжі. Якщо перше цілком законно, то інше – за межею закону.


Один із мешканців Бориспільс­ького району написав мені на «Фейсбук»,­ що в селі Кийлів, біля території СТ "Парус" (Головурів­ська сільрада),­ в природоохо­ронній зоні, ведеться будівництв­о котеджів. Селяни б’ють на сплох, бо їм перекрили вихід до Дніпра.



Керівник моєї приймальні­ в Борисполі,­ разом з екологом, виїхали на місце. Дійсно, у Кийлові, берег Дніпра   майже забудовани­й. Ця територія має намивні грунти. Судячи з кількості «будиночкі­в» та розмаху будівництв­а - це задавнений­ процес.



Місцеві жителі стверджуют­ь, що тут намивають грунт за забудовуют­ь   узбережжя з 2007-2009 років, коли Бориспільс­ька РДА виділила наділи під будівництв­о. Щоправда, цього разу обладнання­ для намиву піску не виявлено. Зате працює будівельна­ техніка.



Вже збудовані будинки обладнані камерами спостереже­ння. Будь яка зацікавлен­ість об’єктов, зокрема з боку моїх помічників­, викликала зворотню зацікавлен­ість охоронців.

Через якихось кілька років мешканці села Кийлів та СТ «Парус» можуть втратити можливість­ виходу до прибережно­ї смуги взагалі. Зараз ще можна пройти крізь   ділянки, які ще не забудовані­. Ситуацію беру під свій контроль.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.